“Ik raakte in de schulden door mijn leven als Instagram-ster”

Voor veel jongeren is het een droombestaan: Beroemd worden met je foto’s op Instagram. Je reist de wereld over, bezoekt de mooiste restaurants en hipste clubs en wordt er nog rijk mee ook. Alleen dat laatste, dat valt vaak tegen. Een Instagramster vertelt hoe ze in de financiële problemen kwam, omdat ze haar hippe lifestyle niet meer kon betalen.

Toen Lissette Calveiro (nu 26) in 2013 voor een stage van Miami naar New York verhuisde, had ze het gevoel dat ze de ‘Sex and the City-droom’ leefde. In de hoop een grote influencer te worden op social media besloot ze haar leven vast te leggen. “Ik wilde het leven vertellen van de jonge millennial in New York,” vertelt Calveiro, die ruim 13.000 volgers heeft op Instagram, aan New York Post. “Ik ging shoppen om de juiste kleding te hebben voor de perfecte foto.”

Haar leven oogde glamoureus. Met knappe vriendinnen bezocht ze de leukste feestjes en mooiste restaurants. Op den duur vond ze dat ze ook moest reizen om haar volgers tevreden te houden. Dus bezocht ze in een jaar tijd onder meer de Bahama’s, Marokko en de Maagdeneilanden. Maar al die kleding, reizen en horeca-bezoekjes kostten ondertussen bakken met geld. Geld dat ze niet had. Ze deed immers enkel een onbetaalde stage dus besloot ze daarnaast parttime te gaan werken. Toch bouwde ze een schuld op van tienduizend euro. “Ik leefde boven mijn stand,” geeft ze toe. “Mijn leven was één grote leugen. Er hingen altijd schulden boven mijn hoofd.”

Volgens Fashionista is het leven van een online influencer inderdaad niet goedkoop. Het kost zo’n 31.400 dollar om “aan de standaarden te voldoen die we dagelijks op onze Instagram-feed te zien krijgen,” stelt het magazine. Calveiro kan dat alleen maar beamen. Hoewel ze een prima baan kreeg, ging al haar geld op aan nieuwe kleding, want ze wilde haar volgers niet twee keer dezelfde outfit tonen. Ook het vele reizen liep in de papieren. Soms zat er een zakelijk tripje tussen, maar het overgrote deel was enkel voor haar Instagram-account, geeft ze toe.

Inmiddels heeft ze haar Instagram-bestaan volledig omgegooid. Ze pretendeert nog wel een jetset-bestaan te leiden, maar geeft er veel minder geld aan uit. Hoe ze dat doet? Onder meer door oude foto’s opnieuw te plaatsen en kleding te huren in plaats van te kopen. Door online een compleet fake leven te leiden dus.

When you realize “vacation” is over.

Een bericht gedeeld door Lissette Calveiro (@lissettecalv) op

Best way to beat the #SundayScaries is with a little sip of heaven at my favorite neighborhood gem.

Een bericht gedeeld door Lissette Calveiro (@lissettecalv) op

home 📍

Een bericht gedeeld door Lissette Calveiro (@lissettecalv) op

Bron(nen):   New York Post