Moeder leert verwende zoon een lesje: “Hij mag zich niet beter voelen, vanwege zijn merkkleding”

Een Amerikaanse moeder kwam erachter dat haar zoon klasgenoten bekritiseerde, omdat ze tweedehandskleding droegen. Ze besloot hem een lesje te leren.

“Zulk gedrag tolereer ik niet. Ik hoop dat dit hem leert een betere man te zijn”, schrijft moeder Cierra Forney op Facebook. “Vandaag kreeg mijn zoon twintig dollar van zijn eigen geld mee naar een kringloopwinkel om kleren te kopen die hij de hele week naar school aan moet”, vervolgt ze.

“Wat hij er vindt, zal hij moeten dragen. Hij is er niet gelukkig mee en moest zelfs huilen, maar ik geloof er sterk in dat hij over vijftien jaar met een lach zal terugkijken op de dag dat zijn moeder hem liet winkelen in een kringloopwinkel”, schrijft de vrouw. “Ik wil mijn kinderen meegeven dat geld ook niet alles is en dat je niet op andere mensen moet neerkijken om waar ze winkelen.”

“Ik probeerde hem te leren dat geld en merken niet veranderen wie we als mensen zijn. Hij kan nog steeds een geweldig, leuk en geliefd kind zijn, zónder dat hij dure kleding uit bepaalde winkels draagt”, zegt Forney in een update.

Op Facebook werd haar actie met gejuich onthaald. “Goed dat je een ouder bent die niet tolereert dat haar kind ander kleineert op basis van ‘klasse’ of welk verschil dan ook waar kinderen een probleem van maken,” klonk het onder meer.

Bron(nen):   Facebook