Deze 1 aprilgrap van Elon Musk kost hem mogelijk bakken met geld

Elon Musk maakte gisteren misschien niet helemaal de handigste 1 aprilgrap. Zijn bedrijf Tesla verkeert in zwaar weer nu de productie van Model 3 ver achterblijft bij de verwachtingen. In de afgelopen maand verloor de autofabrikant al bijna een kwart van zijn waarde.

Toch durfde Elon Musk het aan om op 1 april het bericht de wereld in te sturen dat Tesla failliet was. Daarna volgde nog een foto waarop te zien is hoe hij is flauwgevallen tegen een Tesla aan. Gisteren schreef hij letterlijk: “Ondanks intense inspanningen om geld op te halen, inclusief een massaverkoop van paaseieren, moeten we helaas mededelen dat Tesla helemaal bankroet is. Zo bankroet, het is niet te beloven.”

Hoewel het bericht overduidelijk een grap is, konden investeerders de humor er niet van inzien. De koers daalde nog eens 2,5 procent. Het is ook een gewaagd grapje, aangezien Tesla sinds de oprichting in 2003 nog geen enkel jaar winst heeft gemaakt en het nu nog steeds onduidelijk is hoe Musk de productieproblemen van Model 3 gaat oplossen.

Bron(nen):   Metro UK