Hoofdredacteur publiceert lijst Griekse belastingontduikers en wordt gearresteerd

Afgelopen weekeinde publiceerde het Griekse tijdschrift Hot Doc de controversiële 'Lagarde Lijst' met namen van 2000 Grieken met een Zwitserse bankrekeningen, onder wie machtigen en invloedrijken. De lijst werd in 2010 gelekt door een werknemer van HSBC naar Christine Lagarde, destijds minister van Financiën in Frankrijk. Zij overhandig hem vervolgens aan de Griekse regering. Maar die deed er weinig mee. Ook raakte de lijst zoek en kwam na een tijdje weer boven water. Veel Grieken willen dat de lijst wordt gebruikt om belastingontduikers op te sporen. Maar wie werd er gearresteerd? Hoofdredacteur en uitgever Kostas Vaxevanis van Hot Doc. Dat meldt persbureau Bloomberg. Vaxevanis werd opgepakt voor het publiceren van privé-informatie van burgers, volgens de politie een inbreuk op de Griekse privacy wetgeving.

Bron(nen):   Bloomberg      

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. IwanovKapotjeplov

  Zoals altijd en overal worden niet de misstanden aangepakt, maar de klokkenluiders opgehangen.

 2. Indenvreemde

  Heel de wereld weet dat de Griekse overheid corrupt is en heel de wereld weet dat griekse witteboorden criminelen niet willen veranderen maar wel ons geld willen incasseren.
  Alleen in europa hebben ze dat nog niet door. Sukkels. Ik hoor niemand hierover Geen klacht of ultimatum of protest;alleen maar dat ze opnieuw schuld willen kwijtschelden en een nieuwe tranche geld willen geven
  Wanneer houd dit achterlijke gedoe met het IMF en Europa nou eens op en wordt er keihard gehandeld tegen de Griekse oplichters.
  Hoe komt het nou dat al die geleerde mensen in Europa en bij het IMF hier niks tegen doen, dan alleen maar het briefje aan de regering geven die er verder geen drol mee doet. Deze regering die hier kleur mee bekend en Europa doet alsof er niks aan de hand is. Ik voel me zo machteloos bij dit onrecht en slappe gedoe
  Ik kots ervan

 3. Dirk Zeeman

  Knap geregeld door die rijke Griekse belastingontduikers: altijd zorgen dat je het gezag aan jouw kant hebt.
  De schatrijke Amerikaanse Leona Helmsley zei ooit “We don’t pay taxes, only the little people pay taxes.” In de VS was dat destijds een onthutsende uitspraak, maar deze gedachtegang hoort inmiddels tot de officiële ideologie van de Republikeinen.
  In Griekenland probeerden ze het ook, maar maakten ze de fout om ook de kleine man te ontzien. En als niemand meer belasting betaalt, gaat het echt mis met een land.

  Hopelijk leert de VVD daarvan en zorgt ze wel goed voor rijke belastingontduikers, maar laat ze eenvoudige hardwerkende mensen de ontbrekende belasting betalen zodat ons land niet instort.

Reacties niet toegestaan