Media stimuleren pedofilie

'Outrage at Jimmy Savile conceals the fact that our culture encourages paedophilia. Believe me, I know what I'm talking about', blogt James Rhodes in The Telegraph. 'Iedere keer opnieuw lezen we verhalen over Jimmy Savile (de van misbruik beschuldigde overleden BBC-presentator, nvdr) en zijn gruweldaden en maken we ons boos over het feit dat anderen wisten dat dit gebeurde. Schreeuwerigheid en publieke verontwaardiging zijn ons deel. Het toont de meest irritante kant van Twitter, de roddelpers, blogs en de luide, spraakzame man in de kroeg. Het woedende geblaat van de witter-dan-witte bevolking, die het recht in eigen hand wil nemen.' Kranten tonen graag foto's van jonge meisjes die liggen te zonnebaden en gebruiken expliciete taal om de daden te beschrijven, maar reageren evengoed verontwaardigd en geschokt door de misdaden van Jimmy Savile, Gary Glitter en andere beroemdheden. Machtige mannen en misbruik. Waarom verbazen we ons daar nog over na wat er gebeurd is in de RK-kerk? James Rhodes werd zelf serieel verkracht op school tussen zijn 5e en zijn 10e. Minstens één andere leraar wist dat het gebeurde, maar zelfs nadat die zijn zorgen uitte aan de bevoegde autoriteiten binnen de school, werd er niets aan gedaan. 'De fysieke daad van verkrachting is nog maar het begin', schrijft hij, 'elke keer dat het gebeurde leek ik een beetje van mezelf achter te laten bij hem, totdat het voelde alsof er vrijwel niets meer van mij over was. En die stukjes lijken niet terug te komen in de tijd.' Zelfbeschadiging, depressie, dissociatie, smetvrees, verslaving, ... het onvermogen gezonde relaties aan te gaan, echtscheiding, gedwongen opname, hallucinaties, hypervigilantie (verhoogde waakzaamheid, snel schrikken), PTSS, ... seksuele schaamte en verwarring, anorexia en andere eetstoornissen. 'Als je leven vergelijkt met het lopen van een marathon, dan is seksueel misbruik in de kindertijd hetzelfde maar dan na het verwijderen van één van je benen en het dragen van een rugzak vol bakstenen vanaf de start.' Hij wil het er liever niet over hebben, maar vindt het moeilijk om te zwijgen zolang onze cultuur seksueel misbruik van kinderen mogelijk maakt, ondersteunt, stimuleert en zwelgt in de sensatieverhalen. Pedofilie heeft een grimmige, maar prikkelende fascinatie in de media opgeroepen.

Bron(nen):   Daily Telegraph  James Rhodes    

20 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dirk Zeeman

  “Kranten tonen graag foto’s van jonge meisjes die liggen te zonnebaden en gebruiken expliciete taal om de daden te beschrijven.”

  Niet echt een overtuigende argumentatie. Het verband tussen meisjes die liggen te zonnen en het verkrachten van kinderen ontgaat mij geheel.

  • Sloop dit Kabinet

   Mij ook. Je hoeft toch niet te kijken naar die kinderen (tot minimaal 18) ? Echt boeiend is het niet. Zeker niet als je bij je eigen leeftijd blijft. Dat gaat natuurlijk niet op voor kinderen. Misschien zijn ‘volwassenen’ niet helemaal slim als “dingen” open en bloot liggen. Je hoeft nog amper een blad te bekijken, laat staan in, en je ziet zo’n schaars gekleed persoon. Opoe komt er ook wel ineens voor. Er staat ook werkelijk niks in die bladen die je her en der wel eens tegenkomt. Bij de tandarts ofzo. Ik kijk liever een gewoon mooi natuurplaatje. Schilderijtje. Kan ik mezelf aardig in verdiepen.

   Je bent zo of je bent niet zo. Ik geloof wel dat iemand die zelf misbruikt is zo ook kan worden. Maar dan is het al aanwezig en wordt het alleen door iets getriggerd. Maar ja, ziek ben je dan 1maal. Ik geloof ook niet dat een pedofiel te genezen is.
   Eenmaal aangeleerd of versterkt.
   Je zou dom zijn als je iets weet dat je dan niks doet.
   Maar dat is met kindermishandelling ook moeilijk.
   Je vermoedt eerst wat. Met vermoedens kom je meestal niet ver.
   En virtuele sex is ook niet goed te praten.
   Tenzij je zeker weet dat er geen internet aan vast zit en iemand goed opgeborgen.
   Maar goed, dan nog.
   Nee, een spuitje kun je ze niet geven.
   Dan ben je minstens net zo erg.

   (in antwoord op Dirk Zeeman)

Reacties niet toegestaan