Metro vindt nu zelf ook dat de column over Tim niet in de krant hoorde. Columnist blijft trots

De krant Metro biedt in de editie van vrijdag excuses aan voor een column van een dag eerder. De column, geschreven door Luuk Koelman, was een brief aan de moeder van Tim Ribberink, die vorige week een einde aan zijn leven maakte omdat hij voortdurend gepest zou zijn. De brief was zogenaamd geschreven door de hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad. In de column richt Koelman namens Órban-de Haas het woord tot de ouders van Ribberink. Koelman suggereert dat Ribberink zou worstelen met homoseksuele gevoelens en dat zijn ouders daar nooit iets aan hebben gedaan. ‘Ik vraag mij oprecht af waarom u nooit heeft ingegrepen. Zei u nooit tegen Tim: kies voor het mooiere, kies voor de eenheid tussen man en vrouw?’ Donderdag haalde Metro de column al van de site, op verzoek van de familie van Ribberink. De columnist zegt geen spijt te hebben van de column. Hij zegt tegen Omroep Brabant hetzelfde te willen als de familie van Tim, namelijk dat het treiteren van mensen moet stoppen. 'Het enige vervelende is dat dit een vorm van satire is die voor de ouders van Tim veel te vroeg komt. Verder sta ik er helemaal achter. Ik heb er geen spijt van.'

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Hij geeft Orban-de Haas de mogelijkheid om zich als slachtoffer te presenteren door deze ‘over the top’ aanval. Precies het omgekeerde van wat hem kennelijk voor ogen stond.

 2. janneke123

  Het is toch vreemd dat je je ongestraft voor iemand anders kunt uitgeven als je de column als dekmantel gebruikt.
  Ik heb me in het verleden al vaker geërgerd in de Poetin Look-a-Like.

 3. niek

  Hoe moeilijk is het om je voor te stellen dat dit voor Tims ouders ongelooflijk pijnlijk is. Ooit van medemenselijkheid gehoord? Tjonge jonge lang leve de persvrijheid. (ook satire pfff).

Reacties niet toegestaan