Opgedoken video: Trump legt uit hoe je over een muur heen komt

Er is maar één ding dat Donald Trump op dit moment wil en dat is een muur. De Amerikaanse president gooit er de overheid voor op slot. Hij houdt er hele slechte toespraken over op tv. Alles om maar het benodigde budget los te krijgen, zodat er een muur komt waar niemand om heen, over heen of door heen kan. Maar ooit dacht hij daar klaarblijkelijk heel anders over.

In 2004 was Trump juist nog heel erg voorstander van het omzeilen van muren. Hij gaf zelfs speeches over hoe je over een muur heen kon komen. Onlangs dook er een fragment op van een toespraak van Trump op het Wagner College in New York waar hij gepassioneerd spreekt over een ‘betonnen muur’ en hoe je er alles aan moet doen wat in je macht ligt om aan de andere kant te komen.

“Geef nooit op. Laat het niet gebeuren. Als er een betonnen muur voor je oprijst, ga er door heen, ga erover heen, ga erom heen, maar zorg dat je aan de andere kant van die muur komt,” zegt hij vurig. Trump ontving zelfs een eredoctoraat van het college voor zijn verhaal over de overduidelijk metaforische muur. Sinds hij president is willen 33 professoren en 70 alumni van de school echter dat het doctoraat wordt ingetrokken.

Ze hebben nog niet officieel op de opgedoken video gereageerd. Op social media daarentegen regent het reacties, voornamelijk van verbazing. “Oh man, als Trump ooit zijn muur krijgt, moet hij hopen dat niemand in Mexico deze video te zien krijgt,” klinkt het onder meer.

Bron(nen):   The Independent