Claudia de Breij ontroert met liedje over Brexit

Claudia de Breij weet de liefde voor de Britten terug te brengen en herinnert ons eraan dat we allemaal Europeanen zijn met haar Brexit-song. Ze zong het lied op de melodie van de evergreen The Last Farewell (1971) gisteravond bij De Wereld Draait Door en ontroerde de hele studio. Inmiddels gaat de opname viraal op social media.

De cabaretier vindt dat de Brexit doet denken aan een proefscheiding: we zoeken nog steeds naar een kans om weer bij elkaar te komen. “En de Britten weten eigenlijk helemaal niet of wij ze er nog bij willen hebben”, aldus De Breij. “Engeland staat aan de vooravond van een vertrek uit de EU. Vanuit een non-politiek, maar vooral persoonlijk standpunt vind ik dat betreurenswaardig. Dus dit is mijn liefdesliedje aan het land van The Beatles, French en Saunders en waarmee ik me innig verbonden voel. Vandaar, van de ene naar de andere Europeaan, een laatste vaarwel.”

De cabaretier, die dit jaar de oudejaarsconference verzorgt, zingt: “Er is een eiland, je bent er in een uurtje, maar ze drijft langzaam bij me weg,” En: “Mocht er een flard van twijfel zijn, waarom kom je niet terug op je besluit? Wij zijn er voor en staan altijd achter je. Langer dan Theresa dat ooit kan doen.”

Vanavond stemt het Britse parlement over de Brexit-deal van May. Vermoedelijk wordt haar voorstel van tafel geveegd.

Bron(nen):   AD