Verrassend einde Wie Is De Mol: wie is er weg?

Het was waarschijnlijk het mooiste einde van een Wie Is De Mol-aflevering ooit. De kandidaten maakten hun test ieder op het dak van een andere wolkenkrabber in de Colombiaanse stad Medellín. Een gigantische blauwe lichtstraal scheen naast hen de lucht in. Maar bij wie de lichtbundel rood werd, is nog steeds niet duidelijk.

Het meest opmerkelijke aan de aflevering van zaterdagavond is zonder twijfel de eindtest. De kandidaten moeten na het invullen van de vragen zelf op een knop drukken om te zien of ze voldoende punten hebben om door te mogen. Merel, Evelien, Sinan, Niels, Sarah, Jamie en Rick Paul zien tot hun grote opluchting de gigantische lichten vanaf hun dak groen kleuren. Nikkie en Robèrt? Dat weten we nog niet. Vlak voordat de kijker uitsluitsel zou krijgen over wie het spel moet verlaten, verschijnt de aftiteling.

In de vooruitblik is te zien dat de overgebleven deelnemers op een bank zitten, terwijl er liftdeuren open gaan. Er klinkt gejuich. Wie komt er uit de lift? Er zijn redenen om aan te nemen dat dat Robért is. Ten eerste omdat de bakker eerder in de aflevering vertelt dat hij en Niels zulke goede vrienden zijn geworden. Wie op de reactie van de zanger let, ziet dat hij opvallend blij reageert op de persoon die uit de lift komt. Verder zei Nikki dat ze, haar intuïtie volgend, alles op één persoon had ingezet. In deze fase van het spel is spreiden meestal de beste strategie en intuïtie bedrieglijk. Tenslotte is er nog een kijker die meldt dat volgens de app haar mol er nog in zit en zij had alles ingezet op Robèrt.

Opmerkelijk detail: op de tafel voor de zeven overgebleven deelnemers staan negen drankjes. Betekent dat dat beide kandidaten terug komen of is er ook een glas voor presentator Rik van de Westelaken neergezet?