‘Murdoch start eigen zender in Nederland, met voetbal’

Mediamagnaat Rupert Murdoch kan over anderhalf jaar al zijn eigen Nederlandse tv-zender onder de naam Fox lanceren. Dat is mogelijk nu de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) het licht op groen heeft gezet voor de overname door Fox International Channels van Eredivisie Media & Marketing. Dat schrijft De Telegraaf, die veronderstelt dat Fox er een heel kanaal aan zal koppelen.
Fox sloot deze zomer een deal voor een miljard euro voor twaalf jaar, waarbij het een meerderheidsbelang van 51 procent kreeg in het bedrijf dat de uitzendrechten van de eredivisie namens de voetbalclubs exploiteert. Raymond van der Vliet, algemeen directeur Fox International Channels, stelt dat de eventuele nieuwe Fox-zender een open net zal zijn. De mediawet verplicht de samenvattingen op zondagavond uit te zenden op een open net dat door ten minste driekwart van alle huishoudens kan worden ontvangen. Zonder extra kosten voor de kijker. Met de publieke omroep is het contract voor de samenvattingen een jaar verlengd (tot 2014) om tijd te hebben voor onderzoek naar de mogelijkheden voor de lancering van een nieuwe zender of een samenwerking met een bestaande Nederlandse zender. De NMa heeft wel bepaald dat na afloop van de licentie aan de NOS de duur voor het uitzenden van samenvattingen bij een nieuwe Fox zender beperkt is tot maximaal zes jaar. Die termijn is nodig om een nieuwe zender in de markt te kunnen zetten.  

Bron(nen):   De Telegraaf      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Mooi. Nu maar hopen dat vanaf 2014 voetbal voorgoed weg is bij de NOS. Dat is geen taak voor de publieke omroep en daar hoort ook geen cent belastinggeld naar toe te gaan. Studio sport en al die praatprogramma’s die erbij horen kunnen wel weg bij de publieken. De commerciële zenders kunnen die taak prima overnemen.

  Maar in plaats van sport af te schaffen zal de NOS in haar oneindige wijsheid ongetwijfeld ter compensatie nog meer schaatsen en meer van zulke vreselijke sporten gaan uitzenden. De belastingbetaler komt dus wederom bedrogen uit; het voetbal gaat dan wel weg, maar er komen andere sporten voor in de plaats.

 2. janneke123

  Nog meer van die voetbal ellende op TV? Gaan al die voetbalkijkers er dan uitzien zoals meneer Murdoch op de foto? Gaat het gros van dat voetbalvolk erop vooruit ;))

 3. catchit64

  Ze moeten al het voetbal achter een decoder zetten en alle bestaande programma’s naar dat kanaal verbannen dan is iedereen blij.

  De voetbal liefhebber weet dan precies waar hij moet zijn.

Reacties niet toegestaan