Wie krijgt er al genoeg van Sywert? Ik wel

Hij is nog vaker op TV dan Emile Roemer. Niet weg te branden met de mengeling van studentikoze bravoure, intelligente waarnemingen en regelrecht gelul: Sywert van Lienden. Er zijn twee verdiensten die hem in luttele maanden gemaakt hebben tot Bekende Nederlander. Hij is jong en hij windt zich op over de Nederlandse politiek. Dat eerste is geen bijzondere verdienste, dat tweede ook niet, maar de combinatie wel. En radeloze oudere journalisten, in paniek op zoek naar aansluiting bij een jonger publiek, sloten Sywert in de armen. Hij is vaste gast bij DWDD, mocht een complete bijlage maken voor NRC -Slijpsteen van de Geest - en geen politicus die hem nog niet in zijn Torentje of werkkamer heeft ontvangen. Maar kan iemand zich een opmerkelijk standpunt herinneren van Sywert? Wil hij iets, waar we van opkijken? Maakt hij iets duidelijk wat we zonder hem niet snapten? Maar als dat niet zo is, waarom is hij dan overal in de media?

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. drsdre

  Rare Sywert met zijn uitgestreken snoet.

 2. Marijkewerf

  Is Kees uw tweelingbroer?

 3. Paulraw

  ”Kacker” Sywert met zijn studentikoze pukkeltjesloze gezicht en handen waarvan de nagelranden nog nooit zwart gezien hebben van vies en onaangenaam werk gaat NL vertellen hoe het moet.

 4. ina

  Wat een irritant balletje. Weet hoe het pensioenstelsel werkt en vindt dat de jongeren straks de rekening betalen.
  Nog geen cent bijgedragen aan de gemeenschap!!
  Wie betaalt zijn studie nu?? Dat doet nu een deel van de 50-plussers.Het wordt tijd dat jongeren wat sneller aan het werk gaan. Dan dragen ze ook wat langer bij aan het pensioenstelsel. Op dit moment betalen de 40-plussers de rekening. Ik werk al vanaf mijn 16e. Dat wordt dus 52 jaar werken voordat ik met pensioen kan. De jongeren die beginnen pas met hun 30e te werken, omdat ze zolang met hun studie bezig zijn.

Reacties niet toegestaan