Badgasten moeten entree betalen voor Italiaans strand

Een van de mooiste stranden van Sardinië is binnenkort niet meer gratis. Bezoekers moeten voortaan entree betalen. Lokale autoriteiten willen verdere schade door overtoerisme voorkomen.

Het gaat om het parelwitte zandstrand La Pelosa in het noordwesten van het Italiaanse eiland. Het wordt omschreven als een paradijselijk stukje aarde en het trekt iedere zomer vele duizenden toeristen. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat al deze badgasten een bedreiging vormen voor het ecosysteem van La Pelosa.

De burgemeester van het nabij gelegen plaatsje Stintino heeft daarop besloten een maximum in te stellen voor het aantal bezoekers en entreegeld te vragen. Volgende zomer mogen er slechts 1.500 mensen per dag naar het strand en pas nadat ze een kaartje hebben gekocht kunnen ze 'naar binnen'.

Er gelden al meer regels voor het strand. Zo is roken verboden en mogen mensen geen tassen of strandlakens meenemen om te voorkomen dat er zand wordt verplaatst. Het stelen van zand of schelpen kan je bovendien op een boete komen te staan van 3.000 euro.

Bron(nen):   The Guardian