McDonald’s lanceert vegaburger…die niet helemaal vegetarisch is

Vegetariërs hebben in Nieuw-Zeeland wisselend gereageerd op de komst van de McVeggie burger. Deze vegetarische burger is een dappere poging van de hamburgerketen om tegemoet te komen aan de wensen van mensen die geen vlees eten, maar technisch gezien is de burger niet vegetarisch.

Het gerecht wordt omschreven als een 'heerlijk krokante schijf' gemaakt van aardappel, erwt, mais en ui, met de slogan: "Groenten smaakten nooit zo goed." De omschrijving vermeldt echter ook dat de burger niet vegetarisch is vanwege de bereidingswijze.

"Binnen de huidige mogelijkheden zijn we genoodzaakt om de burger te bakken met dezelfde olie die ook voor andere producten wordt gebruikt, zoals de kipburger," legt manager van McDonald's Nieuw-Zeeland, David Howse, uit aan The Guardian. "Dit product is bedoeld voor flexitariërs, maar voor sommige vegetariërs zal de burger ook prima zijn."

Vegetarische consumenten reageren wisselend. De een noemt het 'een stap in de goede richting'. De ander vindt dat de fastfoodketen de plank misslaat.