Storm Corrie beukt op de kust: Oosterscheldekering gaat dicht

Klimaat, natuur en milieu
maandag, 31 januari 2022 om 9:59
anp 443473317
Corrie is nu officieel een storm: het was op Texel een uur lang windkracht 9 vanochtend. De storm heeft ook al behoorlijk wat schade aangericht. De IJsselkering is al gesloten en de Oosterscheldekering volgt om 10.30 uur.
In Scheveningen is een dak van een strandtent gewaaid, een omgewaaide boom zorgde op de A7 voor een flinke file. Op de A12 belandden er takken op de weg en in Rijswijk is een bushokje kapot gewaaid.
Verder heeft Rijkswaterstaat besloten een aantal stormvloedkeringen te sluiten, als eerste dus de Hollandsche IJsselkering. De Haringvlietsluizen, de Oosterscheldekering en Ramspolkering volgen in de loop van de ochtend. De Oosterscheldekering, tussen Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland, is de grootste van Nederland. De kering sluit ongeveer eens per jaar als het water hoger staat dan 3 meter boven NAP.
Storm Corrie houdt momenteel vooral huis aan de kust, leert een weerkaartje dat RTL Nieuws publiceert. Daar is het momenteel windkracht acht, terwijl het landinwaarts ophoudt bij windkracht 3 tot 5, maar de storm neemt nog in kracht toe. Vanmiddag zou het weer minder hard gaan waaien.
Op Twitter zorgt Corrie ook voor veel reuring: