Bibber je wat af deze dagen? Niet getreurd: volgende week 20 graden en zon

Er staat een gure wind, het is steenkoud en het regent de hele dag. Er zijn plekken in Siberië waar het beter weer is. Maar berg je zonnebril nog niet op, want komend weekend wordt het al weer lekker warm en zonnig.

Morgen en overmorgen is het nog even afzien. "Langs de kust krijgen we windstoten van zo'n 80 kilometer per uur," vertelt Martijn Dorrestein van Buienradar tegen RTL Nieuws. Donderdag is de slechtste dag. "Het wordt dan koud, ongeveer zo'n 10 graden, en er is kans op hagel."

Maar vanaf vrijdag begint het op te klaren en begin volgende week is de lente weer even terug met temperaturen die kunnen oplopen tot 20 graden. "Dit zal vooral gelden voor mensen in Noord-Brabant en Noord-Limburg. De rest van het land moet het doen met 15 tot 19 graden."

Maar de pret duurt niet lang. "Na het weekend krijgen we even een paar dagen heerlijk weer. Daarna zakt de temperatuur weer iets en wordt het wisselvallig," aldus Dorrestein. "In één maand hebben we alle vier de seizoenen gehad. Dat is typisch Nederland."