Unilever zet de diepvries 6 graden warmer

In 2039 wil Unilever helemaal emissievrij zijn, en in 2030 moet de uitstoot van consumentenproducten gehalveerd zijn. De levensmiddelen- en verzorgingsproductenfabrikant heeft in ieder geval één heel eenvoudige maatregel, schrijft Foodlog. Het bedrijf zet de diepvries op verkooppunten een stuk minder koud.

Een behoorlijk deel van de uitstoot komt van koelen. Zet de diepvriezers in plaats van op -18 graden, op -12 graden. Dat zou zo'n 20 tot 30% minder energie en broeikasgasuitstoot per diepvries moeten kunnen opleveren.

Unilever start 2 pilotprojecten, het eerste in Duitsland, volgend jaar in Indonesië. "Deze pilots zullen waardevolle informatie opleveren over hoeveel energie we kunnen besparen", aldus Matt Close, President Ice Cream bij Unilever in Foodlog. Bovendien, niet minder belangrijk, wil Unilever te weten komen "hoe onze ijsproducten presteren in warmere vriezers"

Unilever hoopt dat als de pilots succesvol blijken, de vriezers voor consumentenijs wereldwijd wat warmer afgesteld kunnen worden

Bron(nen):   Foodlog