Nieuwe biobrandstof: binnenkort vliegen we op tabak

Vliegtuigfabrikant Boeing en luchtvaartmaatschappij South African Airways werken samen aan een nieuwe biobrandstof, die wordt gemaakt van de tabaksplant. De brandstof is beter voor het milieu en voor de tabakstelers. Dat meldt De Morgen. Het gaat om een hybride tabaksplant, Solaris genaamd. De tabaksplant wordt gemengd met diesel en petroleum en zo ontstaat een nieuwe biobrandstof. Solaris moet CO2-uitstoot terugdringen en de Zuid-Afrikanen bekendmaken met groene energie. Zuid-Afrika wil hiermee ook haar afhankelijkheid van geïmporteerde brandstoffen afbouwen. Daarnaast is het een kans voor landen waarin veel tabak wordt geteeld. De tabaksboeren kunnen nog meer gaan produceren en voor een betere zaak. Testteelten zijn in volle gang. Binnen enkele jaren moet de biobrandstof in gebruik worden genomen.  

Bron(nen):   De Morgen      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Tegendraads

  Ik denk dat het woordje bio wel weggelaten mag worden. Biodiesel bestaat ook voor verreweg het grootste deel uit fossiele brandstof, net als ‘biologische’ benzine waar slechts 15% aan hernieuwbare brandstof aan is toegevoegd.
  Ik ruik een imago/PR stunt met weinig substantie.

 2. kletsmajoor

  Heeft al iemand uitgerekend hoeveel hectare tabak er moet worden verbouwd om een significant effect op de CO2-uitstoot te krijgen?

  • Vogelbeest

   Het grootste deel van de planeet is niet in gebruik. Vooralsnog is er dus ruimte genoeg.

   (in antwoord op kletsmajoor)

Reacties niet toegestaan