Gooi het kookwater van je eieren niet weg: je planten smullen ervan

Geef je kamerplanten een boost door na het koken van je eieren het water niet door het gootsteenputje te gooien, maar af te laten koelen en aan je groene zuurstofproducerende vrienden te voeren.

Bloeiende planten zijn goed voor je humeur en je geestelijke gezondheid en gezonde planten bloeien het mooist. Net als de mens heeft een plant allerlei voedingsstoffen nodig om goed voor de dag te kunnen komen. Die haalt hij voor een groot deel via zijn wortels uit de grond. De pH-waarde van de potgrond moet op peil blijven om dit proces niet te verstoren en het mineraal calcium (kalk) speelt daar een belangrijke rol bij.

Een eierschaal bestaat voor zo'n veertig procent uit calcium. Tijdens het koken belandt een deel van dit calcium in het water; zonde dus om dat niet te gebruiken. Het is wel belangrijk om het kookwater af te laten koelen tot kamertemperatuur alvorens het bij de kamerplanten te gieten.

Gooi niet de hele inhoud van het steelpannetje leeg in de bloempot; een normale hoeveelheid water is genoeg. Als alternatief kun je ook kleine stukjes eierschaal toevoegen aan de potgrond en een guts water eroverheen gieten. Dit werkt net zo goed.