Indrukwekkende beelden: honderden mieren doden duizendpoot

Samen sta je sterk, mieren weten dat als geen ander. In onderstaande video is te zien hoe ze met honderden tegelijk een duizendpoot overmeesteren en hem doden. De ongelooflijke beelden zijn van de Belgische natuurfotograaf Stephane de Greef. Eerst vallen enkelen van de Leptogenys-mieren de duizendpoot aan. Die probeert zich nog te verdedigen door zich op te rollen en een giftige stof uit te stoten, maar het haalt niets uit. De mieren tonen geen enkele genade. Het indrukwekkendst is de keten die de mieren vormen om de worm de baas te worden. Één mier bijt zich vast in het dier, de mier daarachter houdt zich vast aan het onderlijf van de volgende. Minstens 57 mieren maken zo een ketting.

Bron(nen):   De Morgen      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Al doet hij nog zo zijn best, de mens zal de natuur nooit kunnen evenaren in wreedheid.

  • Twan

   Hmm, dat is een gedurfde uitspraak…..
   Ik denk dat de natuur heden te dage nog veel kan leren van de wreedheid mensen, als ik zo eens rond lees….

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Van moslims misschien.

    (in antwoord op Twan)
    • vandehoedenderand

     Uiteraard moeten we bij een artikel over mieren bij moslims uitkomen. Logisch. Ik heb het niet zo op de islam verder. Op geen enkele religie. Religie zuigt. Maar dit gaat weer eens nergens over.

     (in antwoord op Burgermans)
  • vandehoedenderand

   Onzin. De mens is onderdeel van diezelfde natuur en uiteindelijk ook maar een dier. Eentje met atoombommen welteverstaan.

   http://www.debate.org/opinions/are-humans-animals

   En ook nog eens de soort die de natuur op kolossale schaal weet te verwoesten. Geen enkele andere soort heeft onze planeet zo weten te beïnvloeden als de mens. Over wreedheid gesproken. Het verorberen van zo’n onbeduidend duizendpootje valt daarbij in het niet.

   Los daarvan zijn mieren uiterst nuttige beestjes. Net als spinnen; ze houden de boel schoon. Kan de mens nog wat van leren.

   (in antwoord op Burgermans)
 2. Jos

  Ik wil dit niet zien.

Reacties niet toegestaan