Zo zou fruit eruit zien als het niet genetisch was gemodificeerd

Het genetisch modificeren van voedsel roept vandaag de dag veel discussie op, maar is natuurlijk iets wat we al duizenden jaren doen. Het heeft veel groente en fruit voedzamer en smakelijker gemaakt. Zie hieronder hoe die sappige meloenen en bananen er ooit een stuk minder appetijtelijk uitzagen. 1. Watermeloen Zo zag de watermeloen er uit op een schilderij in de zeventiende eeuw: Wild watermelon Tegenwoordig hebben watermeloenen veel minder pitten en veel meer vruchtvlees. Modern watermelon 2. Banaan De eerste bananen zijn zo'n 7.000 jaar geleden gecultiveerd. In die tijd waren ze kleiner en zaten ze vol met pitten. Wild banana De moderne banaan is handzaam, smakelijk en pitloos. Modern banana 3. Aubergine Aubergines komen vermoedelijk uit China. De primitieve versie was klein, rond en oranje. Wild eggplant Tegenwoordig zijn de groenten veel groter en paars van kleur. Modern eggplant 4. Wortel Wortels waren ooit paars of wit en hadden allerlei aftakkingen. Wild carrot Nu zijn ze oranje, langwerpig en zien ze er een stuk smakelijker uit. Modern carrot 5. Maïs Mais werd 7.000 jaar voor Christus voor het eerst gegeten. Het smaakte destijds droog en niet zo zoet. Wild corn Suikermais zoals we die nu kennen is duizend keer groter dan vroeger en bevat 6,6 procent suiker in plaats van 1,9 procent. Modern corn 6. Perzik Rond 4.000 voor Christus at men de eerste perziken. Ze hadden toen nog het formaat van kersen en smaakten een beetje zout. Wild peach Na duizenden jaren veredeling zijn ze nu 16 keer zo groot, 27 procent sappiger en 4 procent zoeter. Modern peach    

Bron(nen):   Business Insider      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Maar goed dat er gentech bestaat, dan.

 2. giegel

  Groente en fruit zien er zo uit dankzij jarenlang selecteren met welke wordt voortgegaan. Dat is echt heel wat anders dan genetisch modificeren!

  • Dead Silence

   Ik wilde het net zeggen. Zie ook de vleesindustrie waarbij runderen via decennialange selectie gefokt zijn tot melkmachines of kiloknallers. Niks genetische manipulatie.

   (in antwoord op giegel)
   • harrr

    De edele ambacht van Genetische Manipulatie wordt ook vaak afgebeeld op de schilderrijen van den Ouden Meesters.

    Vaak gecombineerd met pittoreske tafereeltjes over Atoomsplitsing en C# programmeren.

    (in antwoord op Dead Silence)
 3. Jaap Aap

  Als Peter Immerzaal serieus genomen wil worden moet hij eerst maar eens terug naar de schoolbanken en het verschil leren tussen genetische manipulatie en zaken als kruisbestuiving, zaadveredeling etc.

Reacties niet toegestaan