Nespresso wordt een plaag

De gemeente Hamburg heeft het gebruik van Koffie-cupjes al verboden. In gemeentegebouwen mag geen Nespresso  worden gebruikt of soortgelijke koffie die komt uit cupjes waar 6 gram koffie wordt vergezeld van 3 gram verpakking. En niet zomaar verpakking; het is een moeilijke mix van plastic, aluminium, koffiedrek en andere materialen, waar met scheiding niet zoveel mee valt te beginnen. Nespresso doet wel alsof de cupjes, door ze in te leveren, weer heel goed worden hergebruikt, maar dat valt tegen. Hoeveel cupjes Nespresso inzamelt wil het bedrijf niet zeggen. Wat de effectiviteit is van het recyclen evenmin. De verantwoordelijke Hamburgse wethouder: "Het is een signaal, dat we stellen. Met ons geld komen die cupjes er niet meer in. Want ze zijn erg slecht." In west-europa gaat jaarlijks voor 6 miljard aan koffie in verpakkingen voor 1 kopje over de toonbank; dat is een derde van alle koffie. En terwijl het gewone koffiegebruik stijgt met minder dan 2 procent, loopt dat van cupjes op met 9 procent,.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Marc

  Ik zal ook nooit begrijpen dat mensen in de Bijenkorf in de rij gaan staan voor deze te dure koffie! Marketing doet zijn werk.., en schaapjes volgen!

  • Wandalhacker1

   ::f241Work At Home….Special Report….Earn 18k+ per monthfew days ago new McLaren. F1 bought after earning 18,512$,,,this was my previous month’s paycheck ,and-a little over, 17k$ Last month ..3-5 h/r of work a days ..with extra open doors & weekly. paychecks.. it’s realy the easiest work I have ever Do.. I Joined This 7 months ago and now making over 87$, p/h.Learn. More right Here::f241➤➤➤➤➤ http://www.easytechjob.com.­nu .❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:❦2:::::::f241……

   (in antwoord op Marc)
 2. Bartje

  In al deze cups en pads zit van alles in behalve wat erin moet zitten nl. KOFFIE.

 3. jantje

  Laat de overheid, in naam van de burgers, het opruimen op de vervuiler verhalen.
  Maar dat zal wel te optimistisch gedacht zijn.

 4. Doki Tops

  Misleidend, de nespresso cups zijn recyclebaar. Je krijgt zelfs verzamelzakken erbij als je wilt en kan ze inleveren. Het betreft andere cups, typische journalistiek. Ik werk niet bij nespresso nog niet in de verste verte.

Reacties niet toegestaan