Dik pak sneeuw, vanmiddag dooi

Klimaat, natuur en milieu
zondag, 12 februari 2017 om 7:49
schermafbeelding 2017 02 12 om 074849
Zaterdagavond en afgelopen nacht is er in grote delen van Nederland een dik pak sneeuw gevallen. Vanaf Gelderland tot in Noord- en Zuid-Holland ligt 4 tot plaatselijk 8 cm sneeuw, meldt Weerplaza. De meeste sneeuw is gevallen op de Veluwe en in Utrecht. In Twente heeft het ook even geijzeld. Sneeuw en ijzel zorgen tot in de ochtend op uitgebreide schaal voor gladheid en vertragingen. Schiphol heeft ook te kampen met een laag sneeuw. Daar ligt ongeveer 5 cm. In het zuiden en noordoosten ligt weinig of geen sneeuw.
De sneeuw levert niet alleen hinder op, maar deze zondag ongetwijfeld ook veel sneeuwplezier. Er kan echter niet lang genoten worden van de sneeuw, want in de loop van de dag begint het overal te dooien. Weerplaza verwacht dat het vanmiddag 2 graden wordt in het noorden tot 7 in Limburg.
De komende dagen blijft het ’s nachts licht vriezen, maar overdag gaat de temperatuur fors omhoog. Bij flinke zonnige perioden wordt het woensdag op uitgebreide schaal 10 graden en in Limburg misschien wel 14 graden. Het weerbeeld doet ’s middags dan denken aan de lente in plaats van de winter. Ook op de langere termijn zien de meteorologen van Weerplaza de winter nog niet terugkeren. Michiel Severin, meteoroloog van Weerplaza: “Iedereen die van sneeuw houdt, moet deze zondagochtend gaan genieten, want na vandaag is de sneeuwpret voorlopig weer voorbij. “