Wetenschappers: dieren worden mogelijk tot 30 procent kleiner door klimaatverandering

De opwarming van de aarde leidt er waarschijnlijk toe dat zoogdieren krimpen. Dat blijkt uit een nieuwe confronterende studie. De vraag is nu natuurlijk: geldt dat ook voor mensen?

Overstromingen, voedseltekorten en uitstervende diersoorten, klimaatverandering begint zijn sporen na te laten, maar er zijn nog meer mogelijke gevolgen. Wetenschappers van de universiteit van New Hampshire hebben gekeken naar wat er gebeurde toen de aarde in het verleden opwarmde. Tijdens de zwaarste opwarming zouden bepaalde zoogdieren zo’n 30 procent kleiner zijn geworden. Zo hebben ze een uitgestorven mini-paardenras onderzocht dat zodanig was gekrompen dat het nog maar zo groot was als een gemiddelde kat.

Er is geen reden om aan te nemen dat de huidige opwarming niet hetzelfde effect zal hebben op de grootte van dieren. Eén wetenschapper die meewerkte aan het onderzoek meent dat ook mensen zullen krimpen, maar niet zo sterk als andere dieren. Mensen staan namelijk hoog op de voedselladder en zullen daarom de effecten minder merken.

Bron(nen):   Newsmonkey  Science Daily