Zo ziet deze adembenemende plek er echt uit

Noorwegen is razend populair als vakantiebestemming. En zoals dat dan gaat, wil iedereen naar dezelfde toeristische trekpleisters. Een bekende Noorse plaats is Trolltunga. Bezoekers wekken de suggestie dat ze de enige zijn op deze adembenemende rotsformatie, maar de werkelijkheid is een stuk minder idyllisch. Wie van wandelen in de natuur houdt, weet: dat moet je niet doen met drommen toeristen om je heen. Het liefst ben je alleen. Maar de Instagramgeneratie vindt het voldoende om te doen alsof ze alleen zijn. Zo lijkt het alsof Trolltunga, letterlijk tong van de trol, een plaats is waar alleen de grootste avonturiers weten te komen. Het tegendeel is waar. Er blijken lange rijen te staan en het uitzichtpunt is ernstig vervuild. Op TripAdvisor schrijven bezoekers: “Het was een grote teleurstelling toen we er aankwamen. Overal ligt er vuilnis dat mensen hebben achtergelaten. Zelfs aan het einde van het seizoen is het er druk. Je moet ongeveer een uur wachten voor je een foto kan nemen.” Bij een andere toerist was het nog erger. “Wij hebben maar liefst vier uur moeten wachten voor we een foto konden maken.” Volgens sommigen is er een oplossing, maar die is weinig aanlokkelijk: zorg dat je er om zes uur 's ochtends bent om de rijen te voorkomen. Dan kun je als het goed is dit soort kiekjes maken:

I’m on top of the world! captured by @tyler.and.wade . . . #travelgram #instatravel #adventure #instagood #nature #photography #vacation #landscape #photooftheday #travelblogger #explore #igtravel #travelingram #beautiful #like4like #holiday #travelling #traveltheworld #naturephotography #sunset #instadaily #tourist #picoftheday #travelpics #natgeo #trekandwander #wanderlust #trolltunga #hike #hiking

Een bericht gedeeld door Trek and Wander (@trekandwander) op

En vermijd je deze rijen:

Жесткая правда о лучшем месте для фото. 🏔 Язык Тролля — скала в Норвегии, известная как одно из лучших в мире мест для уединения и мирного созерцания суровой северной природы. Ну, такое впечатление может сложиться при просмотре фотографий с достопримечательности. Но правда в том, что уединиться вам на Языке Тролля не удастся. Потому что рядом будут стоять в очереди десятки других желающих сделать «оригинальный» кадр. 📸А вы бы выстояли такую очередь?

Een bericht gedeeld door Свои люди по всему миру (@moya_planeta) op

Bron(nen):   HLN