Heel West Europa heeft het koud: -22 graden in Duitsland

Duitsland heeft het koud. Met nachttemperaturen tot maar liefst -22 graden Celsius.
Vooral aan het begin van de volgende week zullen de temperaturen in grote delen van Duitsland niet boven het vriespunt uitkomen. ’s Nachts zal het in de nacht van dinsdag op woensdag in heel Duitsland kouder dan -10 graden worden. Belgie noteerde vannacht -12 in de Ardenne. Het Verenigd Koninkrijk verwacht dan weer de koudste winter in vijf jaar, met deze week nieuwe sneeuwbuien en temperaturen tot -8 graden. Ook Zwitserland en Oostenrijk zijn koud en skiën is een bezigheid waar je je serieus op moet kleden en die je heel kort moet doen, om bevriezing te voorkomen.
En dan hier: Het wordt een bitterkoude week. De snijdende noordoostenwind zal voor nog koudere gevoelstemperaturen zorgen. Donderdagochtend staat ons zelfs een gevoelstemperatuur van min 15 tot min 18 te wachten, meldt Weeronline. Vooral van dinsdag tot en met donderdag blijft het volop winter. Dan blijft de temperatuur de hele dag onder het vriespunt.

Maandag begint al bar. Door de schrale noordoostenwind varieert de gevoelstemperatuur van min 12 in de vroege ochtend tot min 7 in de middag. Woensdag lijkt de koudste dag te worden met maxima van rond de min 2 graden. De nacht van woensdag op donderdag wordt de koudste nacht, met minima van rond de min 7.

Vanaf vrijdag wordt het wat minder koud, maar wel is er kans op natte sneeuw en misschien ook ijzel. in Beieren,