En plots is het lente: van -10 naar +15 graden

Die Russische beer is gelukkig in volle vaart terug naar Siberië gehold. Tijd voor wat lieflijker dieren, vlinders of lammetjes, een paar narcissen erbij, want de lente komt eraan. Het was vandaag en gisteren al best warm, maar komend weekend wordt het nog beter.

“Het is bijzonder hoe het dooifront min of meer geruisloos het land binnenkwam. In het zuiden is weliswaar wat sneeuw gevallen, maar in de rest van het land is er nauwelijks strijd geweest tussen de zachte lucht en de scherpe kou”, vertelt Dennis Wilt van Buienradar tegen RTL Nieuws. “Normaal gesproken is het zo dat als twee luchtsoorten elkaar ontmoeten, dit vaak samengaat met bewolking en neerslag. Hiervoor bleef de lucht op veel plaatsen te droog.”

Maar hoe warm het dit weekend ook wordt, je zult er wel onder een paraplu van moeten genieten. Want het wordt dan wel 15 graden, het zal gepaard gaan met stevige buien. “Het blijft dus voorlopig wisselvallig voorjaarsweer, maar als de zon doorbreekt, voel je de lente!” besluit Wilt.

Bron(nen):   RTL