Vrouwen in hongerstaking om Oostvaardersplassen

Norma Miedema en Kelly van der Veer (bekend van Big Brother) zijn sinds woensdagavond in hongerstaking. Zij vinden dat er een einde moet komen aan dierenleed in de Oostvaardersplassen. “Een stelletje dierenbeulen zijn het die daar zelf in hun blote reet moeten neergegooid worden zonder eten. We zijn het spuugzat! Norma Miedema en ik zijn in Hongerstaking gegaan tot dat er een oplossing komt voor deze uitzichtloze trieste situatie,” schrijft Van der Veer op Facebook

De twee vriendinnen drinken alleen water en stoppen pas met de hongerstaking als er meer voederplekken voor de grote grazers in de Oostvaardersplassen komen. Dat bericht Omroep Flevoland.
Er was vandaag overleg tussen voorstanders van bijvoeren en de provincie. Dat heeft niet opgeleverd wat de twee dames eisen. ”Ik vind het heel erg wat daar gebeurt en ik ben blij dat het nu steeds meer onder mensen leeft. Ik heb enorm goede hoop dat het opgelost wordt daar en dat we weer kunnen eten. Ik kan beter met honger omgaan dan met dit dierenleed. Zij geen eten, wij geen eten.” aldus de Groningse Miedema.

Bron(nen):   Omroep Flevoland