Bekende modemerken komen met kleding gemaakt van plastic flessen

In het najaar komen bekende modemerken als Wehkamp, Oilily en Claudia Sträter met een collectie die is gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Het is een positieve manier om bewustwording te creëren voor de vervuiling van de oceanen. En de kleding ziet er nog leuk uit ook.

Het is modeontwerpster Monique Maissan, die met haar bedrijf Waste2Wear, de kleding levert aan de grote merken. Woordvoerder Niels Bots van kinderkledingmerk Oilily vertelt: “Als we als bedrijf iets kunnen bijdragen aan het milieu, dan doen we dat graag. Zo werken we waar mogelijk met bio-katoen en nu dus met deze milieuvriendelijke kunststof.”

Er zijn meer dan twee miljoen plastic flessen verwerkt in allerlei kleding, maar bijvoorbeeld ook in de binnenkant van kinderwagens. Behalve eerder genoemde merken verkopen ook Promiss, Expresso en Steps de plastic kleding. 30 procent van het plastic komt rechtstreeks uit de oceaan, 70 procent is afkomstig van vuilstortplaatsen.

Maissan: “Ik wil de industrie inspireren door te laten zien dat je van plastic afval ook iets moois kunt maken. Met de nieuwe collecties kunnen kledingmerken duurzamer ondernemen. Bovendien kan de consument op deze manier een steentje bijdragen aan het oplossen van dit probleem.”

Een bericht gedeeld door Sadie Lane's (@sadielanes) op

Bron(nen):   RTL Nieuws