Het wordt koud: is de zomer dan nu echt voorbij?

Met temperaturen die ruimschoots boven de twintig graden blijven, lijkt er geen eind te komen aan de prachtige zomer van 2018. Toch is er helaas ander weer op komst. Tegen het eind van de week is het nog maar 17 graden. En nee, niet ‘s nachts, maar midden op de dag.

Bovendien gaat het ook nog eens regenen. “We krijgen koele lucht aangevoerd vanuit het Noorden en dat in combinatie met het warme zeewater: daar krijg je buien van. Met name in de kustprovincies zal het flink regenen,” aldus Ben Lankamp van Weerplaza in het AD.

Het wordt, misschien wel voor het eerst, zelfs kouder dan normaal voor de tijd van het jaar. “We zien altijd dat het in augustus weer wat koeler wordt. De dagen worden korter, de normale middagtemperatuur daalt tot 21, 22 graden. Als we nu naar 16, 17 graden gaan, zitten we daar duidelijk onder.”

Sinds 25 juni was het elke dag boven de twintig graden in De Bilt. Aan die reeks komt dus een eind. Maar de koude blijft niet lang. Na het weekend wordt het weer warmer. Al denkt de weerman dat de tropische temperaturen niet snel meer terugkomen.

Bron(nen):   AD