Maak je op voor koning winter: het wordt koud

Spekgladde wegen, bevroren autoruiten, deze ochtend is een voorbode voor het bar en boze weer dat komen gaat. Het wordt eindelijk echt winter.

De combinatie van de buien van gisteren en een zwakke zon vandaag hebben ervoor gezorgd dat de wegen nauwelijks konden opdrogen. “De kracht van de zon was verre van optimaal, ook was de lucht nog niet erg droog. Hierdoor droogde het wegdek niet volledig op, terwijl de temperatuur vannacht op veel plaatsen tot rond of onder het vriespunt daalde”, legt meteoroloog Wilfred Janssen van Weerplaza uit in het AD. Het is vooral oppassen geblazen op plaatsen waar weinig wind is en op bruggen en viaducten. Naar mate de zon hoger aan de hemel komt, zal de gladheid verdwijnen.

Maar van de kou houden we nog wel even last. “We zien nu en dan de zon en de temperaturen gaan overdag naar beneden naar 2 of 3 graden. ‘s Nachts vriest het licht tot landinwaarts later dit weekend ook matig,” klinkt het. Naar verwachting blijft het de rest van de maand ‘s nachts vriezen en komt de temperatuur overdag nauwelijks boven nul uit.

Bron(nen):   AD