Tientallen dieren uitgedroogd: De verwoestende tol van de Australische hittegolf

In Australië wordt record na record verbroken. Temperaturen van tegen de 50 graden zijn geen uitzondering meer. Dat heeft grote gevolgen voor de natuur, zo laten foto’s zien.

Australië is geschokt door beelden van tientallen wilde paarden, die zijn overleden door uitdroging. Ze zijn gevonden bij de opgedroogde waterpoel Deep Hole, zo’n 20 kilometer ten noordoosten van Santa Teresa in het Northern Territory.

Op de foto’s zijn massa’s half vergane karkassen te zien van dieren die om zijn gekomen van de dorst. “Deep Hole was helemaal droog met zelfs nauwelijks tekenen van modder. Het was bovendien een gruwelijk massagraf van wilde paarden dat zich zo’n 100 meter uitstrekte,” vertelt Rohan Smyth, woordvoerder van de gemeente Santa Teresa op Facebook.

“De paarden zijn waarschijnlijk Deep Hole in gelopen om uit het reservoir te drinken. Het was onbekend dat het compleet was opgedroogd.” Er zijn zeker 40 dode paarden aangetroffen en parkwachters hebben nog enkele tientallen uit hun lijden moeten verlossen.

Smyth schrijft dat de paarden zijn gestorven aan uitdroging. De lokale bevolking maakt zich zorgen over de rest van de populatie en is ook bang dat de karkassen de waterwegen besmetten. Australische zender ABC meldt verder dat een dag na de vondst van de dode paarden nog eens 55 stervende dieren zijn afgemaakt.

Bron(nen):   News.com.au