Nieuw-Zeelanders maken hitteplan belachelijk: “Ik moest een raampje openzetten”

Vinden we in Nederland het weeralarm vaak een tikkeltje overdreven, aan de andere kant van de wereld kunnen ze er ook wat van. De Nieuw-Zeelanders drijven de spot met de hittewaarschuwingen van hun overheid.

In de meeste plaatsen klimt het kwik nauwelijks tot boven de 25 graden Celsius. In vergelijking met het nabij gelegen Australië waar het tegen de 50 graden loopt, stelt dat weinig voor. De temperaturen in Nieuw-Zeeland zijn gemiddeld zes graden hoger dan gemiddeld. Dat betekent dat het op een heel enkele plek net 35 graden wordt. Warm, maar niet heel gek voor een mooie zomerdag.

Toch waarschuwt de Nieuw-Zeelandse overheid om vooral binnen te blijven, alcohol te vermijden en ouderen en kinderen in de gaten te houden. Een koude douche kan helpen, weten experts te vertellen. Ook zouden de kiwi’s maar beter niet het gras kunnen maaien.

Vooral in steden als Wellington, Dunedin en Invercargill in het zuiden was er van een hittegolf weinig te merken. “Het is 21 graden in Wellington. Ik moest een raam openzetten,” grapt een inwoner op Twitter. “Dunedin hittegolf-update: 19,8 graden. Ik nam even pauze bij het traplopen,” meldt een ander.

Bron(nen):   The Guardian