Respect: Hardloper wurgt poema na aanval

Een hardloper werd maandag in het noorden van de Amerikaanse staat Colorado aangevallen door een poema. Hij raakte in een gevecht verzeild met het dier en wist hem te wurgen. Daarmee redde hij zijn eigen leven.

Colorado Parks en Wildlife vertelt dat de man in zijn eentje aan het rennen was in de buurt van Fort Collins toen de poema, ook wel bergleeuw genoemd, hem van achteren aanviel. De bewegingen van de renner wakkerden mogelijk zijn jachtinstinct aan.

Volgens woordvoerder van het park Rebecca Ferrell vertelde de man dat hij het beest heeft gewurgd. Nader onderzoek toonde aan dat het de hardloper inderdaad is gelukt om op die manier de aanval af te slaan. Volgens de woordvoerder heeft de man precies het juiste gedaan: terugvechten zo hard als je kan. Aangezien hij enkel een rondje aan het hardlopen was, had hij verder niets bij zich dan zijn ‘ijzersterke wil’.

De hardloper, die graag anoniem blijft, versloeg de bergleeuw, wandelde het gebied uit en reed zichzelf naar het ziekenhuis. Hij had verwondingen aan zijn gezicht, zijn polsen, armen, benen en rug.

Aanvallen van bergleeuwen zijn zeldzaam. Sinds 1990 zijn er in Colorado zestien mensen gewond geraakt en drie gedood door de dieren. Afgelopen jaar nog beet een stervende poema een fietser dood en verwondde een andere tijdens een ochtendritje zo’n 50 kilometer ten oosten van Seattle.

Bron(nen):   The Guardian