KLM annuleert vluchten, de files zijn lang: het wordt opnieuw een stormachtige dag

KLM heeft vanochtend 67 vluchten geannuleerd vanwege het slechte weer. De hele dag zijn er zware windstoten en valt er veel regen. Het KNMI heeft dan ook code geel afgekondigd.

Rond half acht vanmorgen stond er al 450 kilometer file meldt de ANWB. Vooral mensen met caravans en aanhangwagens moeten uitkijken voor de wind. Zondag waaide het nog harder dan vandaag. Door Limburg raasde een van de zwaarste stormen ooit. Er is een windstoot gemeten van 120 kilometer per uur. Dat is in twintig jaar niet voorgekomen.

Ook in Zeeland en Noord-Brabant woei de wind met windkracht 9 over het land. Maar vooral in Limburg was de schade aanzienlijk. Er zijn honderden meldingen binnengekomen van omgevallen bomen en muurtjes en afgewaaide dakpannen.

Wie hoopt dat het snel beter weer wordt, zal teleurgesteld zijn. “Het wordt de hele week kletsnat”, zegt Nicolien Kroon van Buienradar tegen RTL Nieuws. “Het is een komen en gaan van storingen vanuit het westen. Tot en met zaterdag is het in ieder geval grijs en nat met heel veel wind. Zondag lijkt iets beter te worden.”

Bron(nen):   De Volkskrant  RTL Nieuws  De Telegraaf