De zomer dient zich aan: Zondag boven de 25 graden

Juni probeert goed te maken wat mei niet lukte: een beetje warmte brengen. Vanaf zaterdag klimt het kwik eindelijk weer naar een beetje behoorlijke temperaturen. Zondag kan het zelfs ruim boven de 25 graden worden volgens weerman Raymond Klaassen van Weerplaza.

De rest van de week is het wisselvallig. Dat komt door een groot lagedrukgebied boven het noorden van Europa. “Bijbehorende storingen trekken van tijd tot tijd over het westen van Europa en die worden dan weer gevolgd door een periode met rustiger weer,” legt de weerman uit. “Zo kunnen we stellen dat maandag en woensdag de betere dagen zijn, terwijl op dinsdag en donderdag de paraplu een handig hulpmiddel is om het droog te houden. Aan het einde van de week gloort er warmte aan de horizon.”

Want dan verschijnt het Azorenhoog in de bocht. Deze semi-permanente hogedrukzone bij de Azoren krijgt dan meer invloed. “Hoewel het nog geen zekerheid is lijkt het er op dat het in het weekend gaat lukken. De belangrijkste weermodellen voorzien dan ook een forse temperatuurstijging komend weekend en zondag zou het zomaar eens zomers warm kunnen worden in delen van Nederland.” Ook zaterdag klimt het kwik al tot boven de 20 graden. Zo wordt het toch nog een warm Hemelvaartsweekend.