Fotograaf maakt perfecte foto van zeearend. De hele wereld is onder de indruk

Een Canadese amateurfotograaf is wereldberoemd geworden door één foto. In een natuurpark in zijn land wist hij een zeearend perfect vast te leggen op de gevoelige plaat. Hij is ‘overweldigd’ door alle reacties.

Steve Biro plaatste zijn foto van Bruce de zeearend in enkele fotografiegroepen op Facebook. Sindsdien gaat het kiekje van de roofvogel met de priemende ogen het hele internet over en haalde het zelfs de voorpagina van Reddit. Daarna pikten veel media wereldwijd de foto op.

Biro maakte er die dag honderden, alleen al van die ene vogel, maar geen enkel was zo mooi als deze. “Hij is perfect symmetrisch met beide vleugels die het water aanraken,” vertelt hij aan de BBC. “Deze foto raakte me nog iets meer dan de anderen. Maar ik wist eerst echt niet wat het bij mensen teweeg zou brengen.”

Vogels voelen zich normaal gesproken niet gestoord door fotografen, maar deze arend leek geïrriteerd door de aanwezigheid van Biro. “Hij probeerde me zelfs weg te jagen van de plaats waar ik zat,” zegt de fotograaf. “Ik kon de wind van zijn vleugels voelen toen hij rakelings over me heen vloog. De andere mensen vonden het adembenemend hoe hij over me heen scheerde. Het was echt indrukwekkend. Zodra Biro op stond van de rots waar hij op zat kwam Bruce de arend er aan en pikte de plek in.

De amateur-fotograaf begon zo’n 10 jaar geleden met fotograferen. “Natuurfoto’s, landschappen, foto’s in de stad. Ik vind het allemaal mooi.” Maar hij heeft een zwak voor vogels. “Er is iets met vogels dat me fascineert. De manier waarop ze jagen en contact hebben met elkaar. Soms zie je ze dingen doen. Ze zijn speels net als kinderen. Het is mooi om te zien hoe je aspecten van de mensheid terug ziet in vogels en in dieren in het algemeen.”

Bron(nen):   BBC