5 vakantiebestemmingen waar het nu nog rustig is

Het liefst gaan we op vakantie naar ongerepte paradijsjes, die nog niet overspoeld worden door toeristen, maar door goedkope tickets en talloze reiswebsites is het steeds lastiger om zulke bestemmingen te vinden. Dit zijn 5 plekken waar het nu nog redelijk rustig is. Maar dat zal binnenkort gaan veranderen. 1. Gozo, Malta Het kleine broertje van hoofdeiland Malta heeft prachtige natuur, idyllische baaien en indrukwekkende kliffen. De film 'By the Sea' met Angelina Jolie en Brad Pitt is er opgenomen. De verwachting is dat als de film eind dit jaar uitkomt, het een stuk drukker gaat worden. Ga er dus nog deze zomer naar toe. 20150315_125444 2. Cuba Oude koloniale paleizen, live muziek en mooie stranden, voor velen is het authentieke Cuba een mooie bestemming. Nu het handelsembargo met de VS wordt opgeheven, zal het eiland weldra overspoeld worden door Amerikaanse toeristen. VS beginnen met afbouw Cubaanse sancties 3. Reydarfjordur, IJsland Het toerisme in IJsland explodeert. Niet gek, de natuur is zeldzaam indrukwekkend. Het kleine stadje Reydarfjordur ligt naast het grootste fjord aan de oostkust en het is er prachtig wandelen door de bergen en valleien. Alleen is de populaire detective-serie 'Fortitude' er opgenomen. Daardoor verwachten reisbureau's een flinke toename van het aantal toeristen.

Syrië gewelddadigst, IJsland vredigst

4. Kleine Griekse eilanden De typische witte huisjes, parelwitte stranden en heldere zee kennen we natuurlijk van de grote drukke Griekse eilanden, maar er zijn nog tientallen andere veel stillere eilandjes. Die zijn nu alleen nog per boot bereikbaar via onregelmatige veerdiensten, maar dat gaat binnenkort veranderen. Luchtvaartmaatschappij Hellenic Seaplanes start met vluchten die honderd van deze eilanden beter bereikbaar maken.

Untitled

5. Sint Helena Het tropische eiland in de Zuid-Atlantische Oceaan is nu nog erg rustig, omdat het zo moeilijk bereikbaar is. Je kon er tot voor kort alleen komen met een boot vanaf Zuid-Afrika. Maar er is een luchthaven geopend die wekelijkse vluchten vanaf Johannesburg mogelijk moet maken. Toeristen kunnen het huis waar Napoleon gevangen zat bezoeken of dwalen door de gevarieerde natuur.

silde6b-1024x682

Bron(nen):   Express.be