Instagram-model laat oogkleur veranderen: “Nu zie ik altijd troebel. Het verpest mijn leven”

In Amerika is het verboden om je oogkleur te laten veranderen dus toog een bekend Instagram-model naar Colombia. Daar durfde een arts zich wel aan de riskante operatie te wagen. Het ging helemaal mis. “Ik heb nu de ogen van een negentigjarige. Die beslissing heeft mijn leven verpest.”

Nadinne Bruna wilde blauwe in plaats van bruine kijkers en dus liet ze in Bogotá siliconenimplantaten op haar ogen plaatsen. Het gevolg was dat ze een jaar lang rondliep met pijnlijke en rode ogen en niet meer als model kon werken. Ze zal de rest van haar leven last houden.

“Ik was compleet in orde toen ik onder het mes ging”, vertelt Bruna. “Ik ben echt naïef geweest. Nu zie ik altijd troebel. Mijn pupillen kunnen bovendien moeilijk licht verdragen, dus fotoshoots zijn een marteling geworden. Die operatie heeft mijn leven om zeep geholpen. De schade is permanent, ik heb last van zowel cataract als glaucoom en moet nog een hoornvliestransplantatie ondergaan.”

“Door een silicoonplaat te injecteren, raakt de voorste oogkamer vastgeklonterd”, legt dokter Ranya Habash uit. “Je kan het vergelijken met een verstopte gootsteen. De druk in het oog wordt almaar groter, met ontstekingen en structurele schade tot gevolg.”

In het rechteroog heeft de vrouw nog twintig procent zicht, in het linkeroog vijftig procent. “Er is een reden waarom die ingreep in ons land verboden is. Nadinne zal voor de rest van haar leven problemen houden met haar ogen, dat staat vast,” aldus Habash.

Een bericht gedeeld door THE BRUNA TWINS (@nadinne.bruna.model) op

Just feel.. overthinking Kills! #letitflow @verchchatil

Een bericht gedeeld door THE BRUNA TWINS (@nadinne.bruna.model) op

Bron(nen):   HLN  Daily Mail