De erfgenamen van professor Pim

The Wall Street Journal schrijft graag over de rechtse opwellingen die Europa te zien geeft. Geert Wilders komt regelmatig in de kolommen langs en de Nederlandse tekenaar Gregorius Nekschot is al eens uitgebreid geprofileerd. 
Ditmaal is het Bruce Bawer (auteur van Terwijl Europa sliep, de dreiging van de radicale islam) die zijn licht over het oude Europa laat schijnen. 
In relatief korte tijd hebben zich in Europa zo'n vijftien tot twintig miljoen moslims gevestigd. Alleen al in Groot Brittannie nam tussen 2004 en 2008 het aantal moslims tien keer sneller toe dan de rest van de bevolking. 
In de meeste gevallen hebben Europese regeringen deze immigranten vrijgelaten om hun oude leven te continueren met als gevolg: ze zijn slecht geschoold, veelal onmachtig de taal van het nieuwe land te spreken, vaak aanhangers van islamitische terreurbewegingen en er op sommige plaatsen in geslaagd de sharia in de praktijk te brengen. 
Veel moslims gedragen zich zo onaangepast en crimineel dat sommige steden no go area's zijn geworden voor joden, vrouwen en homo's. Met als gevolg dat steeds grotere delen van de bevolking zich afwenden van de gangbare politieke bewegingen. Nederlandse homo's - aldus Bawer - stemden tien jaar geleden nog overwegend links, maar gaan nu massaal (twee op één) voor conservatief rechts. 
Daar komt bij dat de belastingen in West-Europa ongemeen hoog zijn, en deels worden aangewend om deze kansloze onderklasse voor onbepaalde tijd in hun lethargische staat te kunnen blijven subsidieren. 
Politiek gezien lijkt het Bawer dan ook logisch dat rechts aan de winnende hand is en dat Angela Merkel, Silvio Berlusconi en Nicolas Sarkozy in Duitsland, Italie en Frankrijk de lakens uitdelen. 
Maar, zo beweert hij, deze politici zijn niet in staat gebleken om echt te breken met het al te zachtmoedige beleid jegens immigranten. Daarom is de vraag wie de oorlog om de echte Eurpese ziel zal weten te winnen. 
De islamofascisten met de multiculturele appeasers aan hun zijde? Of de erfgenamen van Pim Fortuyn die zich de ware liefhebbers van de vrijheid mogen noemen?

Bron(nen):   The Wall Street Journal