"Zijderveld begrijpt niets van Wilders" (Update)

Anton Zijderveld begrijpt niets van het fenomeen Wilders. De man die bekendstond als CDA-ideoloog heeft zijn lidmaatschap opgezegd, omdat zijn partij te weinig afstand neemt van Geert Wilders. Maar daarmee laat hij - zo schrijft Grimbert Rost van Tonningen op zijn site Pluspost -  zien dat hij niets begrijpt van de redenen waarom Wilders zo populair bij de kiezers is.
Het politieke midden moet eindelijk iets gaan doen. "Eisen dat er massaal harder wordt gewerkt bijvoorbeeld, minder wordt geprofiteerd. Geen tolerantie meer voor veelplegers, allochtoon of autochtoon. Keihard inzetten op beheersing van de Nederlandse taal en (her) opvoeden van verwaarloosde kinderen."
Isolering van Wilders zal ook weinig effectief blijken. Het komt neer op een 'cordon sanitair'. "De boodschap van het politieke midden is dan: ‘wij hebben het bij het rechte eind en u ziet maar wat u met uw foute beweging doet.'"
Update: Zijderveld is ook niet consequent, schrijft Sylvain Ephimenco in zijn column in Trouw. Hij gaf de Oostenrijkse christen-democraten het advies samen te werken met de FPÖ, terwijl die veel extremistischer is dan de PVV.

Bron(nen):   Pluspost.nl  Trouw