Criciti waterboarding zijn hypocriet en laf

Het toepassen van marteltechnieken op terreurverdachten is soms onvermijdelijk en heeft tot resultaat geleid. Dat stelt Charles Krauthammer, columnist van The Washington Post. Hij noemt de kritiek op waterboarding laf en hypocriet.
Krauthammer neemt als voorbeeld Nancy Pelosi. De Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden kritiseert nu methoden als waterboarding, terwijl de columnist stelt dat zij al zeker sinds eind 2007 op de hoogte was van door de CIA gebruikte verhoortechnieken. Al die tijd hebben we haar niet gehoord, hoont Krauthammer.
De columnist breekt een lans voor het martelen van terreurverdachten in uitzonderlijke gevallen. Hij meent dat wanneer de nationale veiligheid in gevaar is en nieuwe terreuraanslagen voorkomen kunnen worden, het onvermijdelijk en zelfs volkomen verwerpelijk is om technieken als waterboarding niet toe te passen.
Krauthammer toont ook aan dat de omstreden CIA-methoden tot veel cruciale informatie hebben geleid. Hij verwijst onder meer naar verklaringen van voormalig CIA-directeuren George Tenet en Michael Hayden, en huidig directeur inlichtingendiensten Dennis Blair.
De conclusie van Krauthammer is meedogenloos. "Het is verachtelijk dat de critici nu pas, op een mooie en zonnige dag in april, hun mond opendoen en menen te moeten afrekenen met diegenen die ons de laatste acht jaar veilig hielden."

Bron(nen):   The Washington Post