Helaas, leggings blijven in de mode

Leggings hadden allang uit de mode moeten zijn. Want alles wat snel in de mode komt, verdwijnt doorgaans met dezelfde vaart. Maar helaas, het slechte nieuws is dat die verdomde leggings niet weg zijn te kríjgen.
Volgens de klassieke wetten van de mode had de rare katoenen broek met nauwe pijpen waarin menige vrouw het waagt om de straat op te gaan al een jaar geleden moeten verdwijnen. En wat gebeurt er in werkelijkheid? De legging is all over.
Aanvankelijk was het een attribuut dat dienst deed in de sportschool, veilig achter gesloten deuren en geblindeerde ramen. Vrouwen onder elkaar – niemand die er last van had.
Maar toen kreeg je pioniers die er niet voor terugdeinsden met leggings de straat op te gaan en was het hek van de dam. Eerst verkleden alvorens de buitenwereld te betreden? Geen denken aan.
The Times meldt vandaag dat het modehuis Balenciaga met ‘goudmetalen’ leggings is gekomen en dat de zangeres Beyoncé ze inmiddels draagt. Slecht nieuws voor de legginghater want als zo’n beroemde zangeres ze draagt, kunt u wel raden hoezeer dit andere vrouwen – of wie weet zelfs uw eigen vrouw – stimuleert om het over dezelfde boeg te gooien.
Gevreesd moet worden dat het al te laat is. Blijkens The Times zijn bij grootwinkelbedrijven de leggings niet aan te slepen. Marks & Spencer verkoopt iedere minuut een paar. En Harvey Nichols heeft ze inmiddels van kasjmier voor 400 pond per paar. De klanten? Vrouwen van alle leeftijden...
Natuurlijk, de uitvluchten om ze te dragen zijn legio. Leggings zitten lekker, ze zijn aangenaam warm, makkelijk om aan te doen en ze staan eigenlijk best wel leuk. Zoals met alles wat in de mode is, worden de zogenaamde voordelen breed uitgemeten en lijken nadelen niet te bestaan. Ruim baan derhalve voor de lange onderbroek, verkocht als mode-object.
Welingelichte Kringen voorspelt alvast dat de komende jaren nog veel kranteartikelen zullen verschijnen, waarin vrouwen klagen dat ze moeilijk aan de man komen.
De reden? Is vast heel ingewikkeld. Maar heel soms denk je dat je er iets van begrijpt.

Bron(nen):   The Times