Inzicht van ‘twijfelkont’ Halsema komt laat

Er is niets op tegen dat Femke Halsema tot het inzicht is gekomen dat hoofddoekjes de emancipatie van islamitische vrouwen in de weg staat. Alleen jammer dat dat inzicht zo lang op zicht heeft laten wachten.
Naar aanleiding van het interview van Femke Halsema in De Pers (zie tweede link) vraagt Sylvain Ephimenco zich in Trouw af waarom de GroenLinks-leidster nu opeens 'draaikonterij' wordt verweten. Het is waar dat de nieuwe boodschap - Halsema noemt de islam een probleem en kan niet wachten tot de moslima's hun hoofddoeken afslingeren - wel erg veel afwijkt van het oude GroenLinks-standpunt, maar wat is erop tegen dat een politica haar mening herziet?
"Femke is hooguit een twijfelkontje dat haar neiging tot ideologische zelfcensuur nu heeft afgeslingerd," aldus Ephimenco. Het heeft wel lang geduurd. "Het probleem is dat Halsema er de laatste tien jaar alles aan gedaan heeft om meisjes en vrouwen onder hun hoofddoek te houden. Een van de voornaamste obstakels voor moslima's om hun hoofddoek 'af te slingeren' was die mevrouw van GroenLinks die nu brabbelt dat 'de islam een probleem is'."
Plus: De reacties van Fatima Elatik en Ahmed Marcouch, opgetekend door de Dagelijkse Standaard, derde link.

 

Bron(nen):   Trouw  De Pers  De Dagelijkse Standaard