"Windows 7: geweldige comeback van Microsoft"

Over twee weken is de nachtmerrie die Windows Vista heet, over. Op 22 oktober lanceert Microsoft de nieuwste versie van zijn besturingssysteem Windows 7, en dat is werkelijk een geweldige vooruitgang. Columnist Walter Mossberg van The Wall Street Journal is buitengewoon enthousiast: "Nadat ik negen maanden heb gewerkt met proefversies en de definitieve versie enkele maanden heb getest op verschillende computers, concludeer ik dat dit de beste Windows is die Microsoft tot nu toe heeft gemaakt. Het realiseert een enorme productiviteitswinst en het is een genoeg om mee te werken."
Windows 7 is geen revolutionair product, maar biedt wel een groot aantal verbeteringen. Het wordt een stuk makkelijker om programma's en bestanden te beheren, om de taakbalk en het bureaublad te beheren en om snel een pagina of document op te vragen. En het verhelpt veel problemen van Vista, zoals de traagheid, de voortdurende overbodige waarschuwingen en de slechte compatabiliteit.
Een nieuwe versie was hard nodig ook. De meeste PC-gebruikers zijn nooit overgestapt op Vista, maar werken altijd nog met Windows XP dat inmiddels acht jaar oud is. "Een acht jaar oud besturingsprogramma is ongeveer hetzelfde als een twintig jaar oude auto," aldus Mossberg.
Met het nieuwe systeem kan Microsoft eindelijk wedijveren met Apple. "De afgelopen jaren heb ik net als veel andere recensenten betoogd dat het besturingssysteem Mac OS van Apple veel beter was. Dat is niet langer het geval. Ik heb nog steeds een lichte voorkeur voor Mac Os omdat dat systeem veel makkelijker is te upgraden en veel minder kwetsbaar is voor virussen. Maar er is nu veel meer sprake van een gelijkwaardige strijd."

Bron(nen):   The Wall Street Journal