Leon de Winter licht Amerika voor

Leon de Winter licht vandaag met een vlammend opiniestuk in The Wall Street Journal het Amerikaanse publiek voor over het proces tegen Geert Wilders. 
De standpunten van de schrijver zijn ons bekend en het heeft (hoe je er verder ook over denkt) niet veel zin om via een Amerikaanse krant een oproep te doen om een proces in Nederland te stoppen. 
Maar één interessant aspect stipt de schrijver wel aan: de mogelijkheid dat het proces Nederland in botsing brengt met de moslimwereld. Wilders heeft de Koran met Mein Kampf vergeleken, en als die analogie verder wordt uitgediept (wat tijdens de zitting onvermijdelijk is omdat de aanklacht zich daar onder andere op richt) kunnen er pijnlijke zaken ter sprake komen. 
Niet zozeer voor Wilders, want die zal dit breed uitmeten, maar voor de gekwetste moslims die de zaak tegen hem hebben aangespannen. 
De Nederlandse diplomatie, die reeds voor de verschijning van de film Fitna overuren maakte, kan vanwege dit proces opnieuw aan het werk. En ondertussen blijft Leon de Winter de lezers in Amerika op de hoogte houden van de toestand in zijn vaderland. Kan nog heel spannend worden.

Bron(nen):   The Wall Street Journal