Dit is de foute grap van Daphne Bunskoek waarvan op Facebook kwaad wordt gesproken

In het geestige RTL-programma 'volgende week' zat een fragment waarin achter het Sinterklaas-journaal een stukje was geplakt van een slavenfilm. Het leidde tot veel opwinding op Facebook en Twitter. Schande? Oordeel zelf.  
Daphne Bunskoek maakt pijnlijke 'grap' over... door Joop-nl

18 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Tegendraads

  Het zal ook wel weer eens niet zo zijn dat links Nederland, want dat is toch wel waar ze bij de Joop voor staan (notabene door de staat gefinancierd!!!), iets als fout bestempelt. Ik heb ondertussen wel genoeg van al het gezeur over imaginair leed van afstammelingen van slaven. Ga werken of ga terug. Indien u al werkt: goed zo, mondje dicht.

  • zo_maar

   ‘Goed zo, mondje dicht’? Wat raar.

   Wellicht ten overvloede, ik ben de Zwarte Pieten-discussie meer dan zat. Spijkers op laag water zoeken.
   Blijft jammer dat de PVV-ers denken dat ze de enige ‘patriotten’ zijn, en ze nu helemaal ongebreideld kunnen haatzaaien.

   (in antwoord op Tegendraads)
   • Tegendraads

    1 Ik ben geen PVV’er. Nooit geweest en zal ik ook nooit worden.
    2 De pietendiscussie is gewoon een misplaatste discussie is die wordt aangewakkerd door een stel aanstellerige bobo’s die een achtergebleven groep vertegenwoordigen die genoeg kansen heeft gehad maar welke deze, door de bank genomen, heeft laten liggen. Die groep en hun fanclub misbuikt ook stelselmatig hun huidskleur om zichzelf zieliger voor te doen dan ze zijn. Mondje dicht dus, ze zeuren al te veel.

    (in antwoord op zo_maar)
  • marianne martens

   wat een gezeur van je en ook onterecht over links, links bestaat nu niet meer, alsof ze sinds KOK nog iets hebben te zeggen dan alleen meelopen. JOOP is in een hele andere tijd ontwikkeld met andere Politieke Partijen en veel compassie over het accepteren van verschillende * uitgesproken* meningen.

   (in antwoord op Tegendraads)
 2. knier

  Haha,ik vond het wel grappig!
  Dit soort reacties kun je verwachten;NL is dat kinderachtige gezeik van een paar drammerige gutmenschen meer als zat.
  Snap niet dat ze niet in zien hoe segregerend dit soort zeuren om niets werkt.

  • Kopje thee

   Inderdaad, de humor is ver te zoeken. En het wordt steeds erger. Hoeveel eeuwen later is iets nog ‘pijnlijk’ – is dat het ook als er ‘n grap wordt gemaakt over Drentse veenafgravers, of blanke slaven van Arabieren, of de gladiatorengevechten van de Romeinen? Hoe pijnlijk getroffen reageerden Britten op de grappen over kapotgeknalde soldaten in de loopgraven van WO I door Monty Python? Hou toch eens op zeg.

   (in antwoord op knier)
 3. j.verveer

  Daphne Bunskoek…EEN BRAAKMIDDEL ..OF EERDER EN EIGENLIJK HET TRIESTE RESULTAAT VAN EEN VERZUIMDE ABORTUS !!!!!!!

  • catchit64

   Met zo’n reactie heb je kennelijk niet veel verstand om normaal te reageren.

   Er is een redactie die een editor opdracht geeft een en ander te monteren.
   Dat je geen fan bent van mevrouw Bunskoek geeft je nog niet het recht zo scheldend te reageren. Een typisch geval van “don’s shoot the messenger.

   (in antwoord op j.verveer)
  • marianne martens

   Wat ongelofelijk grof, grof, grof en nog eens grof. Bunsbroek is hoog opgeleid,
   mooie programma’s gemaakt, met een lekker ding een relatie gehad, ziet er goed uit en doet soms iets anders dan de individuele navel c.q komma beuker niet bevalt vanuit hun individuele navel, c.q. komma beuker.Zal ik nu op gelijk niveau wat u heeft geschreven terugschrijven. Ach, nee, laat maar hangen.

   (in antwoord op j.verveer)
  • Rutgerd Horsman

   Mensen die per definitie met hoofdletters hun gedachtegoed ter wereld willen brengen, tja, laten we zeggen, dat de wereld, zoals die is, nog niet tot hem of haar is doorgedrongen. Dit vergt vernuft, waar deze argeloze nog niet, helaas, aan toe is. Hij werpt een steen zonder zijn eigen zonden te beseffen.

   (in antwoord op j.verveer)
  • Kopje thee

   Verder alles goed? Ik zou dat snel aangemaakte profieltje maar weer deleten hoor. Schiet niet op zo.

   (in antwoord op j.verveer)
 4. Paulraw

  Die domme botte gevoelloze humor geeft nou net aan waarom er wordt geageerd tegen Zwarte Piet.
  Men doet niet eens de moeite begrip te tonen maar bewijst de tegenstemmers alleen een dienst door slaven te tonen .Afschaffen van ZP is onzin ,maar je kan op zijn minst toch wel toegeven dat de Klaashulpjes gebaseerd zijn op racistische stereotypen.Wellicht niet in zijn SK -feest-oervorm ,maar het slavenbeeld met kroeshaar,oorringen etc is toch echt in de 19e eeuw toegevoegd.Met een klein beetje aanpassing kan die hele Piet gewoon blijven ,maar achterlijke Bunskoek gooit alleen maar olie op het vuur.

  • Kopje thee

   In een overgevoelige maatschappij is humor al snel gevoelloos. Terwijl humor juist relativeert. Dictaturen tonen zich door ‘n gebrek aan humor. En in dit geval is dat de dictatuur van de verongelijktheid, waarbij de ene helft constant wordt weggezet als racistisch en schuldig. Tot in de eeuwigheid racistisch en schuldig – hoeveel daden en woorden ook het tegendeel hebben aangetoond, die ene helft moet steeds op z’n hoede zijn en boete doen. Dat wekt ergernis op, zaait verdeling. Er zijn zoveel manieren waarop je de klaashulpjes kunt zien. Ze lopen niet aan de ketting. Ze zijn vrolijk. Je zou het kunnen zien als ‘n viering van de afschaffing van de slavernij, want de Pieten zijn vrijgekocht. Maar nee, een handvol verongelijkten gaat op zoek naar kwade opzet. Dat zijn de mensen zat. Een grap, een lach en gezellig verder gaan met z’n allen: ik denk werkelijk dat daar niets mis mee is.

   (in antwoord op Paulraw)
 5. Kees Cornelder

  ‘Foute grap’? Welnee, het is sowieso geen grap, maar weer zo’n mentaal inteeltdingetje van die duurbetaalde hilversumse omroepelite die voornamelijk in amsterdam woont. Blijf zo doorgaan smeertroep, Wilders PVV gedijt er zeker door

 6. Shanti Silos

  Voor MIJ gaat de discussie (die nu haast niet meer te vermijden is) niet over zwarte piet & sinterklaas, over racisme vs over traditie. Het gaat voor mij over hoe we met elkaar het gesprek voeren, of we echt kunnen luisteren naar elkaar, respect kunnen hebben voor elkaars gevoel/ mening en of we empathisch vermogen hebben. Of licht en donker naast elkaar mogen bestaan (en dan bedoel ik niet blank en zwart).

  Hierbij draait het om:
  – verschillen kunnen overstijgen in plaats van benadrukken
  – we MET elkaar kunnen en durven kijken naar de essentie van de ‘clash die nu is ontstaan en deze weten te ontrafelen in de verschillende ‘issues’ die zijn getriggerd en deze ook aan te gaan/ aan te pakken
  – ECHT het gesprek met elkaar voeren in plaats van hem uit de weg gaan, weg wimpelen of slechts discussiëren
  – verder kijken dan onze neus lang is en dit verhaal in perspectief plaatsen. We schreeuwen vaak moord en brand omdat we 1 maand minder pensioen krijgen of omdat zwarte piet er nog is. Dit zijn allemaal 1e wereld problemen. Problemen waar je ‘last’ van kan hebben omdat wij tot die 5 of 10 % rijken van de wereld behoren… 90% (of iig een zeer hoog percentage) van de wereldbevolking leeft ONDER de armoedegrens.
  LET op! Dit wil niet zeggen dat voor- en tegen- standers van zwarte piet, racisme en/ of traditie hun gevoelens niet gehoord en/ of serieus genomen dienen te worden… want zoals een goede vriend eens tegen me zei nadat ik aangaf dat hij een luxe probleem had: “Ja maar het is nog steeds een probleem”…

  Ik ben zelf gelikkig blij dat ik bijna nooit te maken heb gehad met racisme en volgens mij heb ik de eerste keer dat er een sinterklaas bij mij op school kwam per ongelijk aan zijn baard getrokken en deze zat aan een elastiekje dus dat geloven in sinterklaas enzo was voor mij een heel ander verhaal.
  Verder ben ik ZO blij dat ik door mijn moeder = Lilian Jessurun – op ben gevoed als wereldburger en ik me nooit anders heb gevoeld dan anderen. I am a human being among other human beings.

  En wat ben ik blij dat ik met een afstandje naar dit gebeuren kan en mag kijken en dat ik me niks persoonlijk aantrek.. behalve dan de ontwetendheid en het gebrek aan respect, tolerantie en empathie die an de orde van de dag zijn. Tja ik ben ook maar een mens… hier blijf ik me keer op keer over verbazen. En omdat dit issue maar voortduurt irriteer ik me er gelukkig steeds minder aan .

  Mooie feestdagen alvast!

  Stralende groet van mij

  • Paulraw

   ”ECHT het gesprek met elkaar voeren in plaats van hem uit de weg gaan, weg wimpelen ”

   Helemaal met je eens .Vooral dat wegwimpelen van de discussie waar bovenstaande Bunskoekblunder weer een stompzinnig gevolg van is,heeft bijgedragen aan de polarisatie.Zo maak je het alleen maar erger.

   (in antwoord op Shanti Silos)
 7. Jeroen

  Heb ik het verkeerd begrepen? Op mij kwam het niet over als een grap ten koste van fanatieke anti-pieten. Het zou even goed kunnen gaan over mensen die hardnekkig ontkennen dat zwarte piet ook maar íets met slavernij of racisme te maken zou kunnen hebben.

  Echt een goede grap vond ik het trouwens niet. Kan gebeuren. Moeten we ons daarover echt druk maken?

 8. utsjaermets

  Alle pieten onder de burka ! Zijn we van die kleurtjesdiscussie ook af. IS MAAR EEN GRAPJE HOOR en dit was ook weer een grapje. Kom op mensen, get a life (zoals dat modern heet).

Reacties niet toegestaan