Er zijn in Nederland heel veel fundamentalistische moslims die joden haten

Heel veel moslims - ook in Nederland - zouden willen dan niet de wetten van het land gelden, maar die van Allah en diens profeet. Er zijn veel meer moslims met radicale standpunten dan veel wordt gedacht.  Uit onderzoek in Nederland en vijf andere Europese landen blijkt  dat tweederde van de ondervraagde moslims hun religieuze wetten belangrijker vinden dat de wetten van de landen waarin zij leven. Driekwart vindt daarnaast dat de Koran maar op een manier kan worden geïnterpreteerd. Bovendien zijn Nederlandse moslims strikter in de leer dan bijvoorbeeld moslims in Duitsland. Dat is raar, zegt socioloog Ruud Koopmans die deze gegevens deze week publiceerde, tegen NRC, want Moslims in Nederland hebben meer rechten dan moslims in Duitsland. Maar desondanks hechten ze meer aan hun eigen zuivere geloof. Koopmans waarschuwt in NRC dat fundamentalistische opvattingen meestal samenhangen met een vijandig beeld van bijvoorbeeld homoseksuelen en joden: “Er zijn verontrustend hoge aantallen moslims, 45 procent, die vinden dat joden niet te vertrouwen zijn. Een gelijk aantal gelooft dat het Westen de islam wil vernietigen." Het Duitse onderzoeksbureau WZB (Wissenschaftszentrum Berlin für Sozialforschung) vindt de resultaten zorgwekkend. 'Ze weerleggen duidelijk de vaakgehoorde claim dat islamitische religieus fundamentalisme in West-Europa een marginaal fenomeen is', stelt ze in een deze week verschenen publicatie. 'Ook het idee dat fundamentalistische ideeën in islamitische kring even vaak voorkomen als in christelijke kringen, klopt niet.'  

Bron(nen):   NRC      

25 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. cvdform

  Nou daar kan ik me wel iets bij voorstellen eigenlijk. Mede door israelische leugens en fals vlag operaties is er veel haat tegen moslims gekweekt, dhr. Wilders heeft daar ook goed aan bij gedragen, uiteraard met sponsering van Israel. Dat dergelijke acties nu tegen ze keren is niet verwonderlijk, dat is in 1935 ook zo gegaan en de geschiedenis herhaald zich maar weer eens.

  • Karel Kritisch

   Theo van Gogh is zeker ook vermoord door de Mossad? Doe niet zo wereldvreemd man. De religieuze intolerante opvattingen van fundamentalisten zijn algemeen bekend. Al eeuwen..

   (in antwoord op cvdform)
   • erik smit

    Nee, natuurlijk is Van Gogh vermoord door een fundamentalistische moslim. Dat is nou juist een probleem. Er is al jarenlang een haatcampagne tegen moslims gaande, zowel in Nederland als in de wereldpolitiek, waardoor moslims in de armen van de fundamentalisten gedreven worden. Ik geloof meteen dat ze die oerconservatieve denkbeelden al hadden, maar helaas zetten ze die vaker in daden om.

    Het zijn natuurlijk wel de haviken aan beide zijden die debet zijn aan toenemend geweld. Zowel de Fortuyns en Wildersen als de Atta’s en Mohammed B’s van deze wereld.

    Ikzelf heb het ook niet zo op fundamentalisten, en ben het ermee eens dat we ze te allen tijde aan de wetten van het land moeten houden. Maar laten we dan wel de hand in eigen boezem steken en erkennen dat het niet echt geholpen heeft om ze sinds hun komst naar Nederland als tweederangs burgers te behandelen.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • LikoedNederland

     Lees de autobiografie van Ayaan Hirsi Ali (Vrij Nederland: “Een fenomenaal boek … verplichte kost voor seculiere westerse intellectuelen”) en u weet beter. De radicalisatie komt doordat de Golfstaten met oliedollars de wereld vol stopen met radicale imams. http://likud.nl/2012/06/de-verspreiding-van-de-strikte-islam/

     (in antwoord op erik smit)
     • marianne martens

      een ander boek is van Dr.Hans Jansen ( ook van Christelijke theologie na Auschwitz )” Van jodenhaat naar zelfmoordterrorisme” ( 2006 ) Een rabbijns gezegde ( < 2000 BC ) " Als een mens van dezelfde munt veel muntstukken maakt, zijn ze allemaal hetzelfde'. God schept echter elk mens naar hetzelfde beeld, naar Zijn beeld, maar het resultaat is dat elk mens verschilt van de ander.Daarom is antisemitisme niet zo maar een misdaad tegen de mensheid maar het paradigma van een misdaad tegen de mensheid. Zo is het maar net.Zal de biografie proberen te lezen.

      (in antwoord op LikoedNederland)
    • Karel Kritisch

     Zeker nooit over de grens geweest? De echte haatcampagnes vinden in het Midden-Oosten plaats. Maar als kritiek op de islam als een haatcampagne wordt gezien tegen moslims vind ik dat nogal dubieus. Ik ben geen fan van Wilders en zeker niet van zijn toon maar om hem op een lijn te zetten met moordenaars vind ik te ver gaan.

     (in antwoord op erik smit)
  • Kopje thee

   Ik begon iets te tikken maar tegen zoveel stompzinnigheid is geen redelijk woord gewassen. Iets met causaal verband en aluhoedjes…

   (in antwoord op cvdform)
 2. Karel Kritisch

  De helaasheid der dingen. Er is een religieuze revolutie gaande. Ik heb het niet zo op orthodoxen en fundamentalisten. Ze zijn zo wereldvreemd. Het is belangrijk dat er een duidelijke grens voor zulke lieden wordt getrokken. Die lijn ligt wat mij betreft bij de grondwetten handhaven en de mensenrechten waarborgen.

 3. Pietje_Precies

  is dit nieuws of zo?

 4. Prikker

  Tsja… wie terreur zaait, zal haat oogsten.

 5. Kopje thee

  Die naïeve verbazing van pieper Koopmans… gut, ‘onze’ moslims zijn strenger in de leer dan die in Duitsland… terwijl wij als gidsland toch altijd zo gastvrij ‘weg-met-ons’ hebben gepredikt. Maak je borst maar nat, het gaat er niet gezelliger op worden…

 6. Anna

  Dat verbaast mij totaal niet ! En niet alleen in ons land , 75 % van de zgn. vreedzamen in Europa staat achter jihadisten , zijn voor sharia invoering en tegen de Westerse democratie , islamiseren is het doel van het grootste deel van islamieten .in westerse landen .

  • Karel Kritisch

   Dit is weer ophitsende flauwe kul. Veel moslims houden zich er helemaal niet mee bezig. De moslims die ik ken, en dat zijn er nogal wat willen dit helemaal niet. Er zijn genoeg seculiere en westerse moslims te vinden die graag een biertje drinken. Niet net doen of elke een haatbaard is. Zo ben je net zo wereldvreemd als zo’n fundamentalist.

   (in antwoord op Anna)
   • Caucasian

    Karel kritisch sterf! Door mensen zoals jij gaat dit land achteruit. Blijf jij maar lekker met je kop in het zand zitten.hond!

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Oei dat klinkt best radicaal! Ben jij zo’n haatbaard waar iedereen het over heeft? Want van radicalen moet ik niks hebben hoor. Door mensen zoals ik gaat dit land gelukkig vooruit. Maar andere mensen dood wensen is hier niet gewenst dus ik heb je opmerking maar gerapporteerd. Voor de rest ben je een droeftoeter met de hersencapaciteit van een ameube. Praat niet tegen me.

     (in antwoord op Caucasian)
 7. De Staatsburger

  Vrijwel alle moslims zijn rabiate Jodenhaters.

 8. Caucasian

  Haha Internet held! Heb je buiten Ook dat soort praatjes?

 9. Guest

  De islam is nu eenmaal een nationaal-socialistische ideologie.

Reacties niet toegestaan