Dit zijn de ideeën die ertoe doen

Onder de grootste tijdschriften ter wereld die bestaan moeten we zeker The Atlantic Monthly scharen. In 1857 in Boston tot leven gekomen en tot de dag van vandaag een vooraanstaand medium: hoogstaand, bedachtzaam en in zekere zin tijdloos. 
Het is niet voor de buhne dat oude jaargangen allemaal online toegankelijk zijn en dat het blad reclame maakt met artikelen die meer dan 50 jaar geleden werden afgedrukt, want meer dan eens zijn die stukken nog steeds de moeite van het lezen waard. 
Vermoedelijk is dit het geheim: beschrijf de wereld in zijn essentie, maak daarbij gebruik van zeer deskundige auteurs, en laat oppervlakkige en modieuze inzichten links liggen.
Het nieuwste nummer heet 'The 14 3/4 Biggest Ideas of the Year' en ambieert het huidige tijdsgewricht te bevatten aan de hand van een aantal toonaangevende ideeën. Enkele items waar grondige stukken aan zijn gewijd: het einde van de man (ze illustratie), Amerika is niet langer nummer 1, het is makkelijk om groen te zijn en de katholieke kerk is passé.
Van de meeste tijdschriften word je dommer, The Atlantic brengt het tegenovergestelde bij de lezer te weeg.

Bron(nen):   The Atlantic