Hoe een overwinning van de PVV Rutte in het zadel kan houden

De coalitie van VVD en PvdA blijkt in peilingen niet erg geliefd. Er zijn maar weinig kiezers die nog een coalitie van Rutte en Samsom willen. Die afkeer van dit kabinet zal blijken bij de twee verkiezingen van dit jaar. Eerst bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart en dan in mei bij de verkiezingen voor het Europese parlement. Zeker die laatste verkiezingen zij interessant, omdat er dan geen lokale partijen zijn die het beeld vertroebelen, zoals hij de gemeenteraadsverkiezingen. In mei zal ook blijken hoe sterk de PVV werkelijk is. In de peilingen is de partij van Wilders al een tijdje de grootste, maar dan zal blijken hoe groot de PVV werkelijk is. En de ironie wil dat hoe groter de PVV wordt, des te groter de kans dat het kabinet het eind van het jaar haalt. Bij een (monster)overwinning van de PVV zal er immers een situatie ontstaan dat zonder de PVV amper een meerderheidskabinet te vormen is. Wilders heeft er door zijn opstelling in Rutte 1 en door zijn opstelling sindsdien voor gezorgd dat niemand meer samen met hem wil regeren. Met veel stemmen voor de PVV weten regeringspartijen VVD en PvdA tegelijkertijd dat ze voorlopig nog even op elkaar zijn aangewezen, zegt ook politicoloog professor Aarts tegen Novum. “Het alternatief is namelijk een coalitie met de PVV en dat wil niemand.”

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. PaulusJ

  De crux zit in het laatste zinnetje:

  “Het alternatief is namelijk een coalitie met de PVV en dat wil niemand.”

  Het volk, het land snakt er naar, blijkens de mogelijk grote virtuele verkiezingswinst; een beleid waar de door de PVV benoemde problemen serieus genomen worden. De mensen “het volk” dus die de 2e kamer en kabinet zeggen te vertegenwoordigen.
  Maar de politici die nu op het pluche zitten willen het niet, dus gebeurt het niet. Want zij die op het pluche zitten zijn “iedereen” en zij die stemmen zijn ” niemand” En zij willen op dat pluche blijven zitten ten koste van alles.
  Voor iemand die de uitkomst van het EU referendum nog kan herineren; nee werd volmondig ja versie 2.0

  • Jannie Ooms

   Een stem die wordt gegeven uit ontevredenheid is niet altijd een stem die uitkomst biedt. Ik herken me best wel eens in de standpunten van Wilders, maar ik zie in de fractie van ja-knikkers die hij om zich heen heeft verzameld niemand die ik de oplossing zou toevertrouwen.

   Het kabinet Rutte heeft bepaald mijn steun niet, maar de vrees voor een kabinet Wilders begrijp ik wel. Het kabinet Rutte bestaat uit zeer intelligente mensen, die -hun intelligentie ten spijt- af en toe fouten maken. De toestand van onze economie is er getuige van.

   Maar toch geef ik de voorkeur aan zo’n kabinet, boven een kabinet bestaande uit klapvee met de uitstraling van een verkoper van tweedehands auto’s, strak aangestuurd door de Grote Leider. Ziet u het al voor u? Minister Graus van Volksgezondheid en Dierenwelzijn? Of Minister Fritsma van Economische Zaken? Minister Bosman van Financiën?

   Nee toch?

   (in antwoord op PaulusJ)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    “Het kabinet Rutte bestaat uit zeer intelligente mensen, die -hun intelligentie ten spijt- af en toe fouten maken. De toestand van onze economie is er getuige van.”

    Mooie uitspraak….

    Ten eerste zijn het geen zeer intelligente mensen,maar gladde huurlingen.
    Ten tweede voeren zij een beleid wat gericht is op andere motieven als het herstel van het land en welzijn van het volk.
    Ze zijn samen namelijk op Europees niveau bezig om de zaak te ontwrichten en te slopen, zodat er opnieuw gebouwd kan worden aan een dictatoriale Europese superstaat.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
    • Jannie Ooms

     ‘Ten eerste zijn het geen zeer intelligente mensen,maar gladde huurlingen’… Wat een eigenaardige uitspraak.

     Alleen al de gedegen academische achtergrond van de leden van het kabinet Rutte (allemaal, denk ik) vormt het bewijs dat ze intelligent zijn. Of ze die intelligentie goed aanwenden, is natuurlijk iets anders, maar ik denk dat de meesten naar eer en geweten handelen.

     Dat sommigen, vooral Rutte, erg glad overkomen, bewijst natuurlijk niet uw stelling dat het ‘huurlingen’ zijn. Onzin: dat is echt een loze kreet.

     (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
     • PaulusJ

      Jannie, jij weet toch ook wel wat het niveau op onze HBO’ en Uni’s is? Dat stelt heel weinig tot bijna niets voor (Inholland anyone?). De leden van dit kabinet zijn allemaal ook nog eens politicologen, sociologen, pabo’ers, agogen en andere softe opleidingen volgers. Links van geboorte, van opleiding en van werk en levenservaring. Met geen uur ervaring in een bedrijf of in de echte wereld.
      En dat zijn intelligente mensen?
      Laat me niet lachen. De vele ondernemers die ik ken hebben in hun pink meer intellect, ethisch en moreel besef, verstand, gogme, ruggegraat, visie en ballen (m/v) dan alle kabinetsleden bij elkaar.

      (in antwoord op Jannie Ooms)
     • Karl Ruprecht Kroenen

      Het ziet er er voorlopig naar uit dat we gerund worden door een grote groep gemiddeld begaafde Alfa denkers die niet in staat zijn om zaken helder te doorzien en met oplossingen te komen.

      Geen realisten maar dromers,en daarom niet geschikt voor de taak die ze hebben.
      Maar goed,ze zijn met vele en vallen daarom niet op onder soortgenoten.

      Dit is het gevolg van de “democratie,””waar mensen mogen kiezen uit een aanbod wat door de elite bepaald wordt,alsof het in feite hun spel is,en door er aan mee te doen ,deze grote show,maken we het legitiem.
      Daarom stem ik niet.

      Dit is geen democratie ,maar slechts de tirannie der meerderheid en waar iedereen wat wil en niemand krijgt wat ie wil of krijgt wat goed is voor allemaal.
      In feite stemmen mensen met hun onderbuik en portemonnee en daarmee geven ze macht aan de elite om met simpele beloften(leugens)hun stem te winnen ,waarna er vervolgens niets terecht komt van de beloften.
      Dit is alleen een mooi systeem voor politici,ambtenaren en mensen die een of andere uitkering vangen.
      De rest mag zijn mond houden en betalen,en eenmaal per 4 jaar stemmen op mensen die er niet voor hun zijn en altijd weer hun eigen dingen (en dat van hun vrienden)gaan doen als ze eenmaal zitten.
      Het is zo overduidelijk dat het huidige kabinet gewoon zo eurofiel als de pest is en constant op Europa gericht is ,en snel Nederland in de uitverkoop doet,zodat ze straks hun judaspenning krijgen in de vorm van een Europese aanstelling.
      Weinigen weten dat 5 jaar Brussel als en parlementslid 1 miljoen euro oplevert.

      Zou democratie echt werken, dan zouden ze het meteen afschaffen.

      Onze bewindslieden zijn prima bekend met de hele Hegeliaanse school en weten exact hoe ze het volk desgewenst alle kanten op kunnen jagen en kunnen conditioneren op welke manier dan ook.
      Zelfs de meeste media doet eraan mee,het is een grote sneeuwbal van politici, journalisten en de belanghebbende partijen achter de schermen(banken,oliemaatschappijen,voedselindustrie enz)die hun eigen belang nastreven.

      Ze kunnen en willen geen verandering die goed voor de mensen is.
      Daar heb je geen echt intelligente mensen voor nodig maar huurlingen met een onschuldig gezicht die ondertussen de boel voor de gek houden en met hele andere belangen bezig zijn als waar het volk ze ooit voor aangesteld heeft,heel lang geleden.

      Dit is een goed georganiseerde bijna criminele club die zichzelf legaal noemen,en vooral hun eigen agenda realiseren en het volk wijs weet te maken dat het allemaal voor hun is.

      (in antwoord op Jannie Ooms)
     • Floris Maaskant

      Vaak lijkt het er op dat zogenaamd intelligente mensen en academischi, niet in staat zijn om relatief eenvoudige zaken gewoon op te lossen. Eenvoudig denken en daarmee zaken terugbrengen naar oplosbare proporties is juist een pré! Mensen met ‘zogenaamd’ veel intelligentie maken zaken vaak nodeloos ingewikkeld en dat moeten we helemaal niet hebben in dit land.

      Intelligentie en academische graden zeggen niks als het er om gaat ‘hands-on’ iets op te lossen. In bedrijven zie je ook vaak dat mensen met geen enkele achtergrond grote successen kunnen boeken en mensen met MBA’s etc. niet meer dan gemiddeld scoren of zelfs daar onder.

      Samenvattend, academisch geschooldheid en de uitkomst van wat theoretische intelligentie testjes is zwaar over-rated in dit land.

      (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Floris Maaskant

    Zeer intelligente mensen die er alleen niks van bakken, omdat het eigenlijk globalisten zijn, die zeker niet het belang dienen van de Nederlandse kiezer. En de gewone man prikt daar zo langzamerhand door heen.

    Wie er straks uit de zijlijnen van de PVV tevoorschijn komen die ‘ministers-waardig’ zijn, zullen we zien als de PVV op het pluche plaats neemt. Ik denk dat je daar nog verbaasd over gaat zijn. Het is niet zo dat het stemvee van nu automatisch minister wordt.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Karl Ruprecht Kroenen

  En dan mag Kees Aarts als (zgn onafhankelijk) expert zijn zegje doen…bij Novum…

  Dat is hetzelfde als een FEBO francisenemer vragen of de mensen zijn patat zullen gaan eten.
  Zoiets heet; wensdenken.

  “Wilders heeft er door zijn opstelling in Rutte 1 en door zijn opstelling sindsdien voor gezorgd dat niemand meer samen met hem wil regeren.”

  Vasthouden aan verkiezings-beloften een verkeerde opstelling?
  Natuurlijk willen er altijd partijen met Wilders regeren,de meeste politici zijn net hoeren,als ze maar mogen regeren en zelf veilig zijn ,dan gaan de principes snel overboord en regeren ze zelfs met satan als het moet.

 3. Floris Maaskant

  Wat een onzinnig propaganda verhaal, met als ondertoon dat een stem voor Wilders eigenlijk een stem voor PvdA/VVD is. Een stem voor de PVV is gewoon een stem voor de PVV en niks anders.

  Enig kort historisch perspectief: Dat strategisch stemmen niks oplevert, blijkt wel uit het huidige kabinet; wat alleen zitting heeft, omdat mensen strategisch gingen stemmen en vervolgens deze club kregen. Die er nooit was geweest als mensen gewoon op de partij hadden gestemd waar ze eigenlijk op wilden stemmen.

  Grappig is ook wel dat de zogenaamd ‘echte’ democraten, alleen alle stemmen geldig vinden als die stemmen ook op door hen ‘goedgekeurde’ partijen zijn. Liefst zouden zij PVV stemmen als ongeldig verklaren! Maar dat is nou jammer, met veel plezier zullen we zien hoe het volk dit keer weer zelf kiest en zich niet laat leiden door dit soort politiek gekleurde wauwelaars…

  Juist omdat ‘niemand’ meer zit te wachten op een kabinet PvdA/VVD zullen PVV-kiezers zuiverder gaan stemmen dan de laatste keer, namelijk gewoon op de PVV omdat ze anders weer met een PvdA/VVD kabinet opgescheept zitten! Dus eigenlijk werkt het precies andersom!

  • RhodBerth

   Ik zou graag weer een kabinet met VVD/CDA/PVV willen, maar helaas heeft Wilders zichzelf volledig onmogelijk gemaakt.

   Ik hoop dat er een normaal rechts iemand opstaat met wie normale politiek te bedrijven valt, in plaats van die clown die veel van mijn politieke standpunten volledig belachelijk maakt daar in Den Haag.

   (in antwoord op Floris Maaskant)
 4. Lex

  Moet je kijken als er verkiezingen komen en de PVV de grootste partij mocht worden hoe ze staan te dringen om met de PVV te gaan samen werken.

  Ze weten gewoon dat bijna alles waar de PVV op hamert op feiten is gebaseerd.

  heel vaak legt de PVV de vinger op de zere plek. Maar al te graag nemen andere partijen de voorheen omstreden punten van de PVV over.

  Natuurlijk het immigratie en asiel beleid waarmee de PVV mensen tegen zich in het harnas jaagt.

  Is het nu zo raar dat de PVV minder immigratie wilt?
  Is het nu zo raar dat de PVV een ander asielbeleid wilt.
  Is het nu zo raar dat de PVV minden islam in nederland wilt.

  Ik en steeds meer Nederlanders vinden dit helemaal niet zo raar.

  Kortom de PVV geeneens zo slechte keus, of blijft je op die hypocriete huichelaars stemmen die geen knip voor de vinger waard zijn.

  Ik weet wel waar ik op stem.

Reacties niet toegestaan