Kockelmann/Jinek begint alles behalve veelbelovend

Sven Kockelmann twee keer in de week op primetime. In een wonderlijk decor dat geleend lijkt van een kermis. Dat wordt, zo kan de conclusie  zijn na de eerste aflevering van Eén op Eén, erg veel van het goede. Kockelmann is tamelijk irritant, dat wisten we al, maar als hij iemand ondervraagt die iets te verbergen heeft ben je bij hem soms aan het goede adres. De eerste gast die in het nieuwe programma van Kockelmann en Eva Jinek was Hein Verbruggen en die heeft mogelijk van alles te verbergen. Maar ondanks al zijn kippendrift bereikte Kockelmann helemaal niets. Misschien dat het beter was afgelopen als Kockelmann twee uur had gehad en de leukste 20 minuten had uitgezonden. Maar dat is de formule niet: het moet live, want dat zou spannender zijn. Bij Verbruggen leidde het in ieder geval tot heel weinig. Behalve tot veel gepraat over de Tour de France midden in de winter. Mislukt gesprek, waarin, zoals gebruikelijk, Kockelmann meer spreektijd had dan de geïnterviewde. En dat soort gesprekken komt voortaan iedere dag. Volgens Kockelmann zit de klad in talkshows waarin een groep gasten zit rond een gezellige tafel. Gedateerd, vindt hij. Sven Kockelmann en Eva Jinek  zullen het programma afwisselend presenteren. ''Bij ons mag het knetteren. We willen de kijker op het puntje van zijn stoel krijgen'', vertelt Jinek. Ze vindt de gesprekken in doornee talkshows meestal vrij kabbelend verlopen, vertelt ook zij in De Telegraaf. ''Het is live en dat betekent dat het gesprek alle kanten op kan schieten. Voor ons is het een uitdaging in twintig minuten tijd de onderste steen boven te krijgen'', vervolgt Jinek. Kockelmann: ''Eén interviewer en één gast. Een simpele setting, waarin de beeldtaal veel zegt. Iemand kan iets beweren, terwijl zijn gezichtsuitdrukking iets anders verraadt. Dat maakt het ook spannend voor de kijker.'' Eén op één is van maandag tot en met donderdag om 20.30 uur te zien op Nederland 2. Sven is op maandag en woensdag de interviewer van dienst, Eva op dinsdag en donderdag. Misschien brengt Eva het er beter van af.    

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RHK

  Zucht, weer zo’n kletsprogramma waar we niet op zitten te wachten.

  • LiberaalRoyaal

   U kijkt liever naar boer zoekt vrouw of elk ander programma waar je als mens geen klap wijzer van wordt?

   (in antwoord op RHK)
   • RHK

    Dat is een foute conclusie die je hier trekt. Ook dit soort programma’s kunnen mij niet boeien.

    (in antwoord op LiberaalRoyaal)
    • henk

     Na 5 minuten kon je al zien dat Jinek het weer niet waar kon maken.Kockelman deed het beter ..maar wie zit op zo’n programma te wachten. Wat wil je te weten komen in 20 minuten??De gast kan zo 10 minuten vol praten en dan blijven nog 10 minuten over om spektakel te krijgen ???

     (in antwoord op RHK)
  • Templein

   Een kletsprogramma kan bijzonder zijn als de geïnterviewden iets bijzonders te melden hebben, iets toevoegen. En als de interviewers zich als medium voor de kijkers gedragen.
   Het gesprek van gisteren was een slechte keus. Het voorspelbaarheidsgehalte is pakweg 99 %. Als Verbruggen zich niet per ongeluk verspreekt heeft hij natuurlijk niets onoorbaars gedaan. Gaap, gaap.

   (in antwoord op RHK)
   • marianne martens

    Behoor niet tot de grachtengordel. Hoe komt het nu dat Mijnheer Verbruggen er is. Alles plakt en kleeft aan die man, gelijk een spinnenweb. Inderdaad er zijn genoeg jongeren, middelbaren, ouderen, die iets kunnen toevoegen waar je iets van leert, andere gedachten.Maar laten we de interviewers in hemelsnaam een keer tijd en ruimte geven. Utopia, Boer zoekt vrouw zijn gewoon programma’s waar je continue moet kotsen dan wel diareeen. Zo leeg in hun competitie.
    Hoop is er wel, als je bv Musee Orsay intuned, krijg je werkelijk heel mooie dingen te zien. Das rust. Geef mij maar Jenik en Kockelmans in NL.

    (in antwoord op Templein)
    • Templein

     Mee eens, Marianne, dat het programma nog wel tijd en ruimte verdient. Juist een 1-op-1 gesprek op dat tijdstip kan nieuwe input geven.

     (in antwoord op marianne martens)
 2. Prikker

  Kockelman vind ik een flapdrol, hij kijkt betekenisvoller dan wat hij zegt.
  En Jinek moet me ook nog overtuigen, ik zie ‘t talent in ieder geval niet.
  Conclusie : 2x nèt niet is nog steeds nèt niets.

 3. catchit64

  Tja, de presentatoren hebben zeker niet mijn voorkeur maar na 1 uitzending een mening neerzetten is niet mogelijk.
  Maar dat verschrikkelijke decor… Mijn god, wie heeft dat bedacht?

 4. Solonechope

  Prima interview van Sven, commentaar vooral van snelle afhakers die de materie niet konden volgen.

  • De Staatsburger

   Inderdaad, Kockelmann is veruit de beste interviewer van de Nederlandse televisie. Hein Verbruggen kon alle aantijgingen netjes weerleggen met schriftelijke bewijzen, dus viel er voor Sven niet veel eer te behalen.

   (in antwoord op Solonechope)

Reacties niet toegestaan